WIKA online shop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard druksensoren rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Definitie druksensor

Een druksensor zet de fysische grootheid druk om in een standaard industriesignaal. Hij beschikt over gestandaardiseerde interfaces en wordt vaak ook drukmeetomvormer en druktransmitter genoemd.

Druksensoren in grote verscheidenheid

Een druksensor krijgt u bij WIKA in talrijke uitvoeringen: ongeveer 176 meetbereiken zijn verkrijgbaar, van 25 mbar tot 15.000 bar in de belangrijkste internationale eenheden als relatieve druk, absolute druk, vacuüm, maar ook als +/- meetbereiken. Meer dan 14 uitgangssignalen, waaronder diverse stroom- en spanningssignalen, RS232 en bussignalen hebben wij in ons assortiment. In het assortiment van 34 drukaansluitingen vindt u internationaal gangbare typen schroefdraad en verzonken aansluitingen. Verder ronden oneindig veel opties ons brede spectrum aan druksensoren af. Hieronder vallen diverse nauwkeurigheden, drukpuntdemping, uitvoeringen voor speciale media en omgevingsomstandigheden.

Selectie van druksensoren

Selecteer zelf uit de onderstaande categorieën de passende druksensor.

Druksensor voor industriële toepassingen


In het WIKA-portfolio vindt u een selectie van druksensoren voor algemene industriële toepassingen. Deze zijn verkrijgbaar in talrijke internationaal gangbare uitvoeringen:

◾talrijke relatieve, absolute en vacuüm meetbereiken
◾nauwkeurigheden van maximaal 0,125 % BFSL
◾normsignalen voor stroom en spanning zoals bijv. 4 … 20 mA en 0 … 10 V
◾diverse connector- en kabeluitvoeringen
◾alle internationaal gangbare drukaansluitingen

Het type A-10 is de meest gebruikte druksensor in industriële toepassingen. De hoogwaardige druksensor S-20 wordt ingezet voor kritische, veeleisende en ruwe gebruiksomstandigheden. Bij grotere hoeveelheden biedt de O-10 de optimale oplossing.


Druksensor met bijzondere eigenschappen

Hoge druk en lage druk

Bij hoogdynamische drukken tot 15.000 bar wordt het type HP-2 ingezet; voor de laagste meetbereiken tot 0 ... 25 mbar is de druksensor SL-1 geschikt.

Hoogste nauwkeurigheden

Voor de hoogste eisen aan de nauwkeurigheid biedt de druksensor P-30 een nauwkeurigheid tot 0,05 % (Over het volledige meetbereik).

Digitale uitgangssignalen

◾CANopen®: druksensor D-20-9
◾USB interface: druksensor P-30
◾Switching output: druksensor PSD-30

Hoge IP-beschermingsgraad

Ook voor de hardste omstandigheden biedt WIKA de geschikte aansluiting zoals bijv. de niveausonde LH-20 voor het permanent onderdompelen in vloeistoffen of de druksensor S-20 met veldbehuizing.

Verzonken procesaansluitingen

De druksensor S-11 met verzonken procesaansluiting is speciaal ontwikkeld voor de meting van viskeuze en kristalliserende media.

Ex-goedkeuringen

Voor toepassingen in potentieel explosieve omgevingen met beschermingswijze “intrinsiek veilig” wordt de IS-3 aanbevolen. De E-10 voldoet aan de beschermingswijze “explosieveilig”.


Druksensor voor geselecteerde markten

Markten zoals mobiele hydraulica of de koel- en klimaattechniek stellen bijzondere eisen aan drukmeetapparaten. Ook hiervoor vindt u bij WIKA het passende apparaat:

Druksensor voor koel- en klimaattechniek

Buitengewoon bestendig tegen de meeste koelmiddelen zijn onze druksensoren voor koel- en klimaatsystemen. Voor de hoogste eisen wordt de druksensor  R-1 aanbevolen. Want deze variant uit CrNi-staal met monolithische opbouw kan zonder het proceszijdig gebruik van dichtingen ingezet worden voor een gegarandeerde werking.

Druksensor voor mobiele hydraulica

Duurzaam en robuust zijn de handelsmerken van de druksensoren voor mobiele hydraulica. Schok- en trillingsvastheid, resistentie tegen drukpieken (CDS-systeem) en beschermingsgraden tot IP 69K kwalificeren de drukomvormer type MH-3 in het bijzonder voor de ruwe gebruiksomstandigheden in de mobiele hydraulica.

Druksensor voor medische gassen

De druksensor type MG-1 is speciaal ontwikkeld voor de drukmeting van medische gassen. In overeenstemming met internationale richtlijnen zijn diverse reinheidsklassen, verschillende verpakkingen en markeringen leverbaar.

Druksensor voor compressoren

Aan de hoge eisen die bijv. bij de filtercontrole in schroef-, zuiger- en turbocompressoren aan de robuustheid van een druksensor worden gesteld, voldoet het type C-2 probleemloos. Een hoge vibratiebestendigheid en met de meetstof in contact komende delen, die geschikt zijn voor druklucht en smeerolie, kenmerken deze drukmeetomvormer.

Druksensor voor steriele procestechniek

In de processen van levensmiddelverwerking, frisdrankproductie, biotechnologische processen en in de farmaceutische en cosmetische industrie stelt de branche van de steriele procestechniek bijzondere eisen aan het design van druksensoren. In het bijzonder voor de omkadering van de CIP/SIP-reinigingsprocessen, zoals chemische bestendigheid tegen reinigingsoplossingen en verhoogde temperaturen, zijn de drukmeetomvormer type SA-11 en de drukschakelaar PSA-31 zeer geschikt.


Productie van druksensoren bij WIKA

Krijg een indruk van de hightech-productie van druksensoren in de WIKA-divisie Elektronische drukmeettechniek.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0