WIKA online shop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard drukschakelaars rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Drukschakelaars worden veelvuldig gebruikt in industriële en technische processen. Wordt een vooraf ingestelde druk bereikt, dan opent of sluit de drukschakelaar een respectievelijk schakelcontact. Afhankelijk van de eisen kunnen mechanische of elektronische schakelaars worden gebruikt.

In het brede WIKA-assortiment vindt u voor iedere toepassing de passende drukschakelaar:

Mechanische drukschakelaars - Standaard

Wordt bij een mechanische drukschakelaar de gedefinieerde druk gemeten dan verstuurt de schakelaar een elektrisch signaal uit. Daar heeft hij geen hulpenergie voor nodig. De daaruit resulterende bedrijfszekerheid is een van de voordelen van mechanische drukschakelaars.

WIKA-drukschakelaars zijn uitgerust met hoogwaardige microschakelaars . Ze kenmerken zich door een hoge, langdurige stabiliteit en precisie. Zelfs de schakeling van elektrische lasten tot 15A/220V is met een mechanische drukschakelaar van WIKA probleemloos mogelijk.

Voor het schakelen van zeer lage spanningen zoals bijv. in een PLC biedt WIKA met argongas gevulde microschakelaars aan met goudlaag-coating. Ook elektronische drukschakelaars zijn zeer geschikt voor geringe schakelvermogens.


Mechanische drukschakelaars - Explosieveilig

Voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen zijn de mechanische WIKA-drukschakelaars verkrijgbaar in de uitvoeringen Ex-ia of Ex-d. De EX-d goedgekeurde schakelaars beschikken over een behuizing uit kopervrij aluminium met epoxyharslaag.

Elektronische drukschakelaars

Een elektronische drukschakelaar is gebaseerd op een elektronische druksensor. Naast het elektrische schakelsignaal geven veel elektronische drukschakelaars een extra analoog signaal proportioneel ten opzichte van de druk af. Daardoor wordt niet alleen bepaald of het gedefinieerde schakelpunt bereikt is, maar ook de daadwerkelijk gemeten druk uitgezonden. Vaak beschikken elektronische drukschakelaars over een display waarop de gemeten druk afgelezen kan worden en flexibele instellingen en programmeringen mogelijk zijn. Schakelpunten, uitgangssignaal, vertragingstijd, hesteresis en veel andere parameters kunnen individueel worden aangepast aan de toepassing.

De WIKA-drukschakelaars zijn door het geslaagde design en de uitmuntende functionaliteit al opgemerkt, zoals de “iF product design award 2009” voor het type PSD-30.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0