Transport en distributie van elektriciteit (SF6)

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toonaangevend in SF6-levenscyclusoplossingen

Om installaties met SF6 gas naar behoren te exploiteren, is een groot aantal speciale instrumenten en specialistische kennis nodig. WEgrid Solutions is een vakkundig team, bestaande uit werknemers van WIKA die gespecialiseerd zijn in specifieke eisen van de aandrijftechniek. WEgrid Solutions is de enige leverancier op de markt die een compleet productassortiment en op maat gemaakte oplossingen biedt voor centrales gevuld met SF6.


Onze sterke punten voor uw SF6-installaties

Wereldwijd zijn er meer dan 1.000.000 WIKA meetinstrumenten voor gasdichtheid in gebruik. Dit aantal komt voort uit de hoge kwaliteit van onze producten (die gemaakt en getest zijn tot op het 5-Sigma kwaliteitsniveau) en de daaruit voortvloeiende klanttevredenheid. Onze meetinstrumenten zijn hermetisch afgesloten en temperatuur gecompenseerd, zodat betrouwbare meetresultaten worden behaald, zelfs onder de moeilijkste werkomstandigheden.

De installatieveiligheid van SF6-gas geïsoleerde schakelapparatuur wordt aanzienlijk verlaagd door lage concentraties decompositieproducten. Deze decompositieproducten treden op tijdens het werk door vonkvorming in vochtig of onzuiver SF6-gas. Om zelfs de kleinste lekkages te detecteren of vooraf te waarschuwen bij gasemissies, hebben we een reeks kwalitatief hoogstaande gasdetectoren en emissiemonitoren. WIKA biedt een volledige productlijn voor gasanalyse, inclusief accessoires.

Zelfdichtende afsluiters en permanent gasdichte aansluitingen zorgen ervoor dat er geen milieubelastend SF6-gas ontsnapt, maar veilig in speciaal daarvoor bestemde containers blijft.

De servicewerkzaamheden, zoals het ledigen en vullen van SF6-tanks of de verwerking van SF6-gas moet met de juiste apparatuur worden uitgevoerd. Het WIKA productassortiment vul- en verwerkingsinstrumenten bestrijkt het SF6-gasbehandelingsbereik in de T&D-industrie volledig.


Toepassingsvoorbeelden

  • Door gas geïsoleerde schakelapparatuur en kabels
  • Radiologische instrumenten
  • Deeltjesversnellers
  • Apparatuur voor halfgeleiderproductie

 Veelzijdig aanbod van diensten

Naast het uitgebreide SF6-gasproductportfolio bieden wij een groot aantal aanvullende diensten aan. In onze trainingen geven gecertificeerde experts op het gebied van SF6 lifecycle management u inzicht in best practices en actuele trends. U krijgt een demonstratie van de instrumenten van de fabrikant zelf.

Ons dienstenpakket omvat:

Onze speciaal opgeleide medewerkers zijn u graag van dienst bij alle vragen rond het onderwerp SF6, met echt en praktisch advies. Veel van onze diensten en algemene producttrainingen kunnen ook direct bij u ter plaatse worden aangeboden. Alle aanbiedingen zijn uiteraard beschikbaar in het Duits en Engels.van