Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Vermogen om elke uitdaging aan te gaan

De chemische industrie stelt buitengewoon hoge eisen aan alle instrumenten die binnen het proces worden gebruikt. Ze zijn alle onderworpen aan strikte internationale richtlijnen zoals de PED en ATEX. Elektronische en mechanische meetinstrumenten voor druk, temperatuur en niveau worden gebruikt voor algemene toepassingen alsook in potentieel explosieve gebieden, en moeten net zo goed in agressieve als in niet-agressieve omgevingen functioneren. Om onder deze moeilijke omstandigheden procesveiligheid op lange termijn te garanderen wordt een regelmatige kalibratie van de meetinstrumenten aanbevolen.


Materialen

In chemische procestechnologie wordt als standaardmateriaal voornamelijk roestvrij staal gebruikt. Over het algemeen worden de wereldwijd doorgaans gebruikte materialen 316L en 1.4404/1.4435 ingezet. Voor chemische processen waarbij zeer agressieve procesmedia betrokken zijn - in combinatie met membraanafdichtingen/manometers met scheidingsmembraan voor drukmeting of beschermbuizen voor temperatuurmeting alsook bypasskamers en buizen voor niveaumeting - is een uitgebreid assortiment chemicaliënbestendige materialen verkrijgbaar. In dit geval zijn alle onderdelen die met het proces in aanraking komen van dit speciale materiaal gemaakt.


WIKA - Uw sterke partner

Ons standaard productassortiment bevat producten die op diverse manieren kunnen worden gebruikt. Ons producten- en dienstenaanbod wordt aangevuld met persoonlijk advies en afgestemde voorstellen om toepassingen aan te sluiten op uw behoeften. Onze expertise en betrouwbaarheid, naast ons wereldwijde verkoop- en servicenetwerk, heeft WIKA in de internationale chemische industrie tot een globale partner gemaakt met vele welbekende namen.

WIKA is al meer dan 25 jaar actief in de aannemerswereld. Samen met internationale technische ondernemingen voeren wij grote projecten uit over de gehele wereld. We zijn dus meer dan een betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogstaande procesinstrumentatie en meetinstrumenten: Als uw partner ontwikkelen wij met u producten en oplossingen die speciaal op uw behoeften zijn afgestemd.

WIKA is uw deskundige partner in alle fasen van het project: te beginnen met het plannen van de basis- en detailengineering via de verwezenlijking en uitvoering van het project tot de after-sales service.


De capaciteitsfactoren

Ons hoge prestatieniveau is voornamelijk gebaseerd op drie factoren: Een breed en innovatief productassortiment, uitgebreide en deskundige service en een betrouwbare wereldwijde aanwezigheid. Wij zetten ons ook graag in voor uw succes.


van
Segment brochure

Chemical and petrochemical industries - customised measurement solutions and services

Segment brochure

Tubeskin measurements

Brochure

EPC Contractor Business

Flyer

Instrumentation for nitrogen and syngas

Kalibratiediensten

Vertrouw de kalibratie en het onderhoud van uw meetinstrumenten toe aan een deskundige partner.

Details