Farmaceutische en biotechnologie

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Meettechnologie voor de farmaceutische industrie

In het kader van de hogere eisen aan de kwaliteit en productveiligheid van de farmaceutische productie, speelt steriele procestechniek in zowel upstream- als downstreamgebieden een belangrijke rol in de rentabiliteit en veiligheid van de productieprocessen. Zelfs in het verdere verloop van de procesketen tot aan reiniging en sterilisatie, is besmettingvrije verwerking een cruciale kwaliteitsfactor. Van meetinstrumenten vereist dit een combinatie van het meest geavanceerde hygiënische ontwerp met tegelijkertijd een hoge meetprecisie.


Conform GMP

Meetinstrumenten van WIKA worden gemaakt volgens de GMP-richtlijnen (Good Manufacturing Practice). Ze voldoen aan de strenge eisen van bijv.:

 • FDA (Food and Drug Administration)
 • EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group)
 • 3-A Sanitary Standards, Inc.
 • ASME BPE (Bio Processing Equipment)
 • ATEX (directive 94/9/EC)

Als bewijs van conformiteit in het kader van een FDA-toelating en nationale instanties hebben wij een uitgebreid programma reeds gecertificeerd. Voor het continu testen van de instrumenten in het kader van kwaliteitsmanagement is een groot aantal kalibratieapparatuur en kalibratiediensten verkrijgbaar.


Procesaansluitingen

WIKA levert een groot aantal producten die voldoen aan de industriële normen en fabrikantspecifieke procesaansluitingen in hygienisch ontwerp, bijvoorbeeld:

 • Klemaansluitingen, Tri-clamp, DIN 32676, ISO 2852, ASME BPE
 • Aseptische aansluitingen DIN 11864
 • NEUMO BioConnect® en NEUMO BioControl®
 • VARIVENT®

Voor giftige, bioactieve stoffen of zeer gevoelige stoffen zijn er speciale instrumentatie-opties verkrijgbaar om de meetinstrumenten zonder elastomeren in de installatie te integreren.

Perfecte symbiose

Door de jarenlange samenwerking van Neumo en WIKA zijn er vele druk- en temperatuurmeetinstrumenten ontwikkeld met connectoren die speciaal ontworpen zijn voor de steriele procestechnologie. De Neumo connectoren, speciaal ontwikkeld voor de farmaceutische industrie, zijn bijzonder geschikt voor de aanpassing van druk- en temperatuurmeters in leidingsystemen en containers.

Of u mechanische, mechatronische of elektronische meetinstrumenten nodig hebt, bij WIKA vindt u het grootste aanbod druk- en temperatuurmeters die voldoen aan de GMP-richtlijnen en de eisen van de farmaceutische productie en biotechnologie.


Op maat gemaakte oplossingen

Voor de verschillende uitdagingen in de steriele verwerkingsindustrie zijn diverse versies van NEUMO aansluitingen verkrijgbaar:

 • BioControl®
 • BioControl® CS
 • BioConnect®
 • BioConnect® HD
 • Connect S®

Uw voordeel

Voordeel voor de gebruiker is de perfecte compatibiliteit van de meetinstrumenten op de fittingen. Een uitgebreid assortiment meetapparatuur voldoet aan alle eisen van de instrumentatie.

De BioControl® behuizing is bij WIKA verkrijgbaar.

Ga voor meer informatie over de NEUMO aansluitingen naar https://gb.neumo.de/

Bijzondere eigenschappen

 • Afdichtingscontour zonder elastomeer
 • Afdichtingsfunctie in het metaal-elastische gebied
 • Diverse malen hersluitbaar zonder de afdichtingscontour te beschadigen
 • Geen problemen met de mediacompatibiliteit van elastomeren

Toepassingen

 • Farmaceutische industrie
 • Life Science
 • Biotechnologische processen

Beschrijving

De 1,4435 roestvrij stalen aansluiting combineert meetinstrumenten en BioControl® CS behuizingen op een geheel metalen basis. Vergeleken met aansluitingen met elastomeren afdichtingen worden deze niet beïnvloed door temperatuur en agressieve producten en procesmedia.

Het risico van defecte O-ringen en daarmee kruisbesmetting is uitgesloten. De meetinstrumenten - in combinatie met membraanafdichtingen of beschermbuizen - kunnen daarom veilig worden gebruikt. De afdichtingscontour wordt niet beïnvloed door herhaaldelijk sluiten.

Tegelijkertijd worden onderhouds- en vervangingstaken, die regelmatig optreden bij versleten kunststof afdichtingen, geëlimineerd. De operator verhoogt de veiligheid en beperkt kostbare processtilstand, en bespaart daardoor kosten. Met deze nieuwe producten richt WIKA zich vooral op de farmaceutische industrie.

WIKA is al meer dan 25 jaar actief in de aannemerswereld. Samen met internationale technische ondernemingen voeren wij grote projecten uit over de gehele wereld. We zijn dus meer dan een betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogstaande procesinstrumentatie en meetinstrumenten: Als uw partner ontwikkelen wij met u producten en oplossingen die speciaal op uw behoeften zijn afgestemd.

WIKA is uw deskundige partner in alle fasen van het project: te beginnen met het plannen van de basis- en detailengineering via de verwezenlijking en uitvoering van het project tot de after-sales service.


De capaciteitsfactoren

Ons hoge prestatieniveau is voornamelijk gebaseerd op drie factoren: Een breed en innovatief productassortiment, uitgebreide en deskundige service en een betrouwbare wereldwijde aanwezigheid. Wij zetten ons ook graag in voor uw succes.


van
Segment brochure

Sanitary applications

Brochure

EPC Contractor Business

Kalibratiediensten

Vertrouw de kalibratie en het onderhoud van uw meetinstrumenten toe aan een deskundige partner.

Details