Weerstandsthermometers met Pt100/Pt1000-weerstand

Weerstandsthermometers beschikken over platinum sensoronderdelen die hun elektrische weerstand veranderen in een temperatuurfunctie. In ons assortiment vindt u weerstandsthermometers met aangesloten kabel en versies met aansluitkop. Een temperatuurtransmitter kan direct in de aansluitkop worden geïnstalleerd. Weerstandsthermometers zijn geschikt voor toepassingen tussen -200 en +600°C. Nauwkeurigheidsklassen AA, A en B zijn van toepassing op alle weerstandsthermometers en hebben een tolerantiewaarde conform IEC 60751.

WIKA webshop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard weerstandsthermometers rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.


Wat betekent „negatieve temperatuurcoefficiënt-thermistor“?

Negatieve temperatuurcoefficiënt-thermistoren geleiden elektriciteit beter bij hogere temperaturen dan bij lagere temperaturen. Ze worden ook wel NTC-weerstanden (Negative Temperature Coefficient) genoemd. Over het algemeen wordt NTC gebruikt in de kunststof- ... meer

Kunnen elektrische thermometers gekalibreerd worden?

Weerstandsthermometers (bijv. meetelementen) kunnen niet gekalibreerd worden. Omdat elektrische thermometers normaal gesproken aangesloten worden op een meetinstrument of evaluatie-eenheid, kan alleen de gehele meetketen worden gemeten.
Meetelementen kunnen e ... meer

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.