Levensmiddelen en dranken

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Hygiënische instrumentatie

In de levensmiddelenproductie speelt voedselveiligheid een van de meest belangrijkste rollen voor de consument. Bij de industriële productie van levensmiddelen en dranken is het hygiënisch ontwerp van installatieonderdelen die in contact komen met producten een randvoorwaarde voor het voorkomen van microbiologische besmetting, en daarmee met het verzekeren van productkwaliteit. Als onderdeel van het gehele hygiënische concept van een installatie moeten de gebruikte meetinstrumenten qua materiaal, oppervlaktekwaliteit, procesveiligheid, aansluittechniek en reiniging in het kader van het CIP-proces voldoen aan speciale eisen.


Hygiënische normen en veiligheid

Meetinstrumenten van WIKA worden gemaakt conform internationale normen. Ze voldoen aan de strenge eisen van bijv.:

  • FDA (Food and Drug Administration)
  • EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group)
  • 3-A Sanitary Standards, Inc.
  • ATEX (richtlijn 94/9/EC)

Als bewijs van conformiteit in het kader van een HACCp-concept hebben wij een uitgebreid programma reeds gecertificeerd. Voor het continu testen van de instrumenten in het kader van kwaliteitsmanagement is een groot aantal kalibratieapparatuur en kalibratiediensten verkrijgbaar.


Procesaansluitingen

WIKA levert een groot assortiment meetinstrumenten met fabrikantspecifieke procesaansluitingen die gangbaar zijn in de industrie, zoals melkdraadaansluiting DIN 11851, klemaansluitingen conform DIN 32676, klem ISO 2852 en ASME BPE, aseptische aansluitingen conform DIN 11864, NEUMO®, VARIVENT®, voor steriele of aseptische toepassingen.

WIKA is al meer dan 25 jaar actief in de aannemerswereld. Samen met internationale technische ondernemingen voeren wij grote projecten uit over de hele wereld. We zijn dus meer dan een betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogstaande procesinstrumentatie en meetinstrumenten: Als uw partner ontwikkelen wij met u producten en oplossingen die speciaal op uw behoeften zijn afgestemd.

WIKA is uw deskundige partner in alle fasen van het project: te beginnen met het plannen van de basis- en detail engineering via de verwezenlijking en uitvoering van het project tot de after-sales service.


De capaciteitsfactoren

Ons hoge prestatieniveau is voornamelijk gebaseerd op drie factoren: Een breed en innovatief productassortiment, uitgebreide en deskundige service en een betrouwbare wereldwijde aanwezigheid. Wij zetten ons ook graag in voor uw succes.


van
Segment brochure

Sanitary applications

Brochure

EPC Contractor Business

Kalibratiediensten

Vertrouw de kalibratie en het onderhoud van uw meetinstrumenten toe aan een deskundige partner.

Details