Nauwkeurige krachtmeting met WIKA krachtopnemers

Krachtopnemers (ook wel krachtsensoren of load cells genoemd) worden gebruikt voor de betrouwbare meting van trek- en drukkrachten. De krachtopnemers van WIKA kunnen geleverd worden met aangebrachte spanningsmeters of dunfilmsensoren en kunnen in een groot aantal toepassingen worden gebruikt. De spanningsmetertechnologie biedt een grote geometrische variëteit en hoge nauwkeurigheid, en hij is zeer geschikt voor zelfs de kleinste krachten. De meetbereiken die onze krachtopnemers kunnen leveren variëren van 0,5 N tot meer dan 10.000 kN. Meetcellen met dunfilmsensoren zijn zeer economisch voor speciale producties of OEM-toepassingen en voor veiligheidsgerelateerde toepassingen vanwege hun redundante uitgangssignalen. Tevens zijn dergelijke krachtopnemers robuust en bieden zij een langdurige stabiliteit.

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.


Wat is een limietkracht?

De limietkracht is de kracht waarboven aanzienlijke veranderingen in de metrologische karakteristieken van de krachtopnemer verwacht kunnen worden.

Wat is een nominale kracht?

De nominale kracht is de grootste kracht waarvoor de krachtopnemer nominaal ontworpen is en tot waarmee aan de metrologische specificaties van de fabrikant wordt voldaan. Dit wordt ook wel de zogenaamde maximale schaalwaarde (FS) genoemd.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.