Kalibratie- en servicecentrum

Lokale service - wereldwijde kwaliteit

WIKA Benelux beschikt over een goed uitgerust service- en kalibratiecentrum. Hier kunnen manometers gecombineerd worden met membraanafdichtingen, waarna ze volledig gekalibreerd worden. Daarnaast kunnen losse manometers (her)gekalibreerd worden om de goede werking te controleren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer nauwkeurig gereedschap, te herleiden naar internationale normen.

Ook thermometers en thermowells kunnen worden geproduceerd, onderhouden en gekalibreerd. Gekwalificeerde lassers produceren het benodigde onderdeel of - indien nodig - repareren geretourneerde onderdelen. Voor temperatuurkalibratie zijn er baden in verschillende bereiken beschikbaar.

Kalibratie op locatie of mobiel is mogelijk met behulp van onze servicetruck. In plaats van instrumenten terug te sturen voor herkalibratie of reparatie, komt de truck naar de klant voor het grootste gemak.

Daarnaast kunnen onze servicemonteurs ter plaatse een audit uitvoeren om de actuele status van alle geïnstalleerde instrumenten te controleren. Op basis van de bevindingen tijdens de visuele inspectie wordt een analyse gemaakt, gevolgd door een objectieve aanbeveling om de prestaties van het instrument te verbeteren.

Tenslotte kunnen (veiligheids)trainingen worden gegeven om de eindgebruikers te trainen in het gebruik van veldinstrumentatie.

Brochure

Kalibratieservice

Training

Wij kunnen u individuele trainingen aanbieden over de onderwerpen kalibratietechnologie en service.