Drukmeetapparaat voor verschildruk

WIKA online shop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard drukmeetapparaten voor verschildruk rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

WIKA is wereldwijd toonaangevend in de productie en ontwikkeling van manometers. Ook voor de meting van verschildruk vindt u bij WIKA het passende apparaat.

Drukmeetapparaten voor verschildruk registreren het verschil van twee drukken. Ze zijn geschikt voor de bewaking van filtervervuiling, voor het meten van het peil in gesloten reservoirs, voor overdrukmeting in steriele ruimten, voor debietmeting van gasvormige en vloeibare media en voor de regeling van pompinstallaties.

In drukmeetapparaten voor verschil worden diverse meetelementen en veervormen (plaatveer, kapselveer, buisveer etc) gebruikt. Daardoor kunnen schalen van 0 tot 0,5 mbar tot 0 tot 1.000 bar worden bestreken, met een zeer hoge eenzijdige, tweezijdige en bidirectionele overbelastbaarheid tot 400 bar.

Functie van een drukmeetapparaat voor verschildruk

De meetruimten van een drukmeetapparaat voor verschildruk zijn door het meetelement van elkaar gescheiden. Zijn de beide gemeten drukken even groot, dan voert het meetelement geen beweging uit en er wordt geen druk aangegeven. Pas wanneer de beide gemeten waarden zich onderscheiden omdat een druk hoger of lager is, wordt een verschildruk aangegeven. De overdracht van de beweging van het meetelement en de indicatie van de druk gebeurt via een mechanisch wijzerwerk.

In het WIKA-portfolio vindt u drukmeetapparaten voor verschildruk in standaard uitvoering en met verhoogde corrosiebestendigheid, zoals die bijv. in chemische processen en de procestechniek nodig is.

Drukmeetapparaat voor differentiedruk met geïntegreerde indicatie van de bedrijfsdruk

Naast de drukmeetapparaten voor differentiedruk in standaard uitvoering vindt u in het WIKA-portfolio ook een manometer voor de meting van differentiedruk met geïntegreerde indicatie van de bedrijfsdruk. Bij de filter- en pompbewaking speelt de bedrijfsdruk naast de differentiedruk vaak een grote rol. In het drukmeetapparaat voor differentiedruk DELTA-plus is daarom een extra indicatie voor de bedrijfsdruk geïntegreerd. De bedrijfs- en differentiedruk kunnen ter plaatse op de meter worden afgelezen. Een extra meet- en afdichtpunt is zo niet meer nodig.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0