WIKA webshop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard apparaten voor drukmeting rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

De productie van meetapparaten voor drukmeting heeft bij WIKA een lange traditie. Al meer dan 60 jaar produceren wij mechanische drukmeetapparaten. Tegenwoordig zijn wij op de markt bekend als toonaangevend in de temperatuur-, drukmeet- en kalibratietechniek. Wereldwijd zijn rond 600 miljoen meetapparaten van WIKA in gebruik.

WIKA biedt een breed portfolio aan meetapparaten voor drukmeting:

Temperatuurmeetapparaten meten de thermische toestand van een homogene substantie. Het meetapparaat moet zo dicht mogelijk bij het te meten lichaam worden aanbracht. De meest gebruikte meetmethoden baseren zich op de temperatuurafhankelijke fysische kenmerken en materiaaleigenschappen.

Bimetaal-temperatuurmeetapparaten

Bimetaal-temperatuurmeetapparaten functioneren met een meetsysteem in de vorm van een schroefvormige of spiraalvormige buis. Het meetsysteem bestaat uit twee lagen met verschillende uitzettingscoëfficiënten, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De mechanische vervorming van de bimetaalstroken in de hierboven genoemde buisvormen resulteren in een draaibeweging, die veroorzaakt wordt door de temperatuurverandering. Als een uiteinde van het bimetaalmetaalsysteem stevig vastgeklemd wordt, zal het andere uiteinde de wijzerschacht draaien. Bimetaal-temperatuurmeetapparaten zijn verkrijgbaar met een schaal tussen -70 tot +600 °C, in de nauwkeurigheidsklassen 1 en 2 volgens EN 13190

Uitzettingstemperatuurmeetapparaten

Uitzettingstemperatuurmeetapparaten bestaan uit een temperatuursensor, een capillaire buis en een buisveer. Het meetsysteem zelf is gevuld met vloeistof. Als de temperatuur verandert zal de interne druk van de thermometer ook veranderen. De druk wordt via een buis doorgegeven naar een wijzerschacht en zo wordt de temperatuurwaarde aangegeven op de schaal. Door het gebruik van een capillaire leiding met een lengte van 500 tot 10.000 mm kunnen metingen ook worden gedaan bij meetpunten op afstand. De schaal voor uitzettingstemperatuurmeetapparaten ligt tussen -40 tot +400 ° C in de nauwkeurigheidsklassen 1 en 2 volgens EN 13190.

Gasdruk-temperatuurmeetapparaten

Bij gasdruk-temperatuurmeetapparaten zijn de stift, de capillaire leiding en de buisveer in een eenheid samengevoegd. Het instrument is gevuld met inert gas. Als de temperatuur verandert zal de interne druk ook veranderen. De wijzer wordt bewogen door een verloop van de druk via een meetbuis. Om de omgevingstemperatuur te compenseren is een bimetaalelement aangebracht tussen de bewegende buis en de meetbuis. Gasdruk-temperatuurmeetapparaten zijn verkrijgbaar met schalen tussen -200 tot +700 °C in de nauwkeurigheidsklasse 1.

Machine-temperatuurmeetapparaat uit glas

Deze temperatuurmeetapparaten zijn geschikt voor de bewaking van temperaturen in gassen, dampen en vloeistoffen in reservoirs en buizen. De thermometer is ondergebracht in een behuizing met een uitsparing voor de schaal. Machineglasthermometers worden vaak gebruikt met een V-vormige behuizing.

Procesapparaten van WIKA

Miljoenen keren beproefd zijn de aanwijzende druk- en temperatuurmeetapparaten van WIKA in de procesindustrie. De divisie Procesapparaten laat u zien waarom.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0