WIKA webshop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard apparaten voor drukmeting rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

De productie van meetapparaten voor drukmeting heeft bij WIKA een lange traditie. Al meer dan 60 jaar produceren wij mechanische drukmeetapparaten. Tegenwoordig zijn wij op de markt bekend als toonaangevend in de temperatuur-, drukmeet- en kalibratietechniek. Wereldwijd zijn rond 600 miljoen meetapparaten van WIKA in gebruik.

WIKA biedt een breed portfolio aan meetapparaten voor drukmeting:

Meetinstrumenten van de elektronische drukmeettechniek

In de elektronische drukmeettechniek wordt de druk gemeten met behulp van een sensor die de te meten druk of de drukverandering opvangt en omzet in een elektrisch signaal. Het elektrische signaal is dan de maat voor de werkende druk of drukverandering. WIKA biedt meetinstrumenten aan met alle in de handel verkrijgbare sensoren van de elektronische drukmeettechniek: metalen dunne-film, keramische dikke-film en piëzoresistieve sensoren. Deze zijn speciaal ontwikkeld en geproduceerd door WIKA.

Meetinstrumenten voor mechatronische drukmeettechniek

Voor de systeembesturing en -bewaking combineert de mechatronische drukmeettechniek mechanische meetapparatuur met elektrische uitgangssignalen en/of schakelcontacten. Het elektrische uitgangssignaal maakt een moderne elektronische meetwaarderegistratie mogelijk. Cicruits kunnen worden geopend en gesloten via schakelcontacten. Dit betekent dat systemen niet alleen kunnen worden bewaakt, maar ook direct kunnen worden gecontroleerd wanneer een ingestelde meetwaarde wordt overschreden of niet wordt bereikt. Mechanische drukschakelaars completeren de WIKA-portefeuille.

Meetinstrumenten van de mechanische drukmeettechniek

In de mechanische drukmeettechniek worden meetinstrumenten met meetelementen gebruikt die elastisch vervormen onder invloed van positieve of negatieve overdruk ten opzichte van de atmosferische druk (omgevingsdruk). In tegenstelling tot meetinstrumenten in de elektronische drukmeettechniek hebben ze geen hulpenergie nodig voor de werking. Hun voordeel, afgezien van hun eenvoudige bediening, is hun extreme robuustheid. WIKA biedt mechanische drukmeters met weergavebereiken van 0 ... 0,5 mbar tot 0 ... 7.000 bar.

Scheidingsmembranen

Scheidingsmembranen maken het WIKA-portfolio compleet. Met hun hulp is een nauwkeurige drukmeting mogelijk, zelfs onder extreme omstandigheden. Bij WIKA vindt u voor elke toepassing de optimale scheidingsmembraan.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0