WIKA webshop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard manometers rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

WIKA is wereldwijd toonaangevend in de productie van mechanische drukmeetapparaten (manometers). Of u tot 0,5 mbar wilt meten of tot 7.000 bar - wij bieden u voor iedere branche en voor iedere meettaak de passende manometer.

Manometers voor relatieve druk met buisveer (0,6 tot 7.000 bar)

Toepassingsgebieden van deze manometers met buisveer zijn vloeibare en gasvormige media. Voor meettaken in agressieve, niet- viscose en niet-kristalliserende stoffen, alsook in agressieve omgeving zijn de varianten uit CrNi-staal geschikt. Een met vloeistof gevulde behuizing waarborgt de precieze afleesbaarheid van de manometer, zelfs bij hoge dynamische drukbelastingen en trillingen. Als het aankomt op hoogste nauwkeurigheid, vindt u in het brede WIKA-assortiment ook precisie-manometers met een nauwkeurigheid van 0,1, 0,25 of 0,6 %, gemeten vanaf de eindwaarde van de schaal. Voor deze manometer kan een DKD/DAkkS-certificaat worden opgesteld.


Manometers voor relatieve druk met plaatveer voor hoge overbelastingszekerheid (16 mbar tot 40 bar)

Deze manometers met plaatveer-meetelement zijn geschikt voor gasvormige en vloeibare, agressieve meetstoffen. Zelfs voor hoogviscose en verontreinigde meetstoffen, ook in agressieve omgeving zijn manometers met open aansluitflens geschikt. Afhankelijk van het type apparaat en het drukbereik is een overbelastbaarheid van 3 x resp. 5 x de eindwaarde van de schaal standaard. Deze overbelastbaarheid is ook mogelijk in speciale uitvoeringen voor 10, 40, 100 of 400 bar. De meetnauwkeurigheid blijft behouden. Bij hoge dynamische drukbelastingen en trillingen waarborgt een vloeistofvulling in de behuizing van de manometer de precieze afleesbaarheid. Speciale materialen, in contact komend met het medium, zijn optioneel verkrijgbaar.


Manometers voor relatieve druk met kapselveer voor zeer lage drukken (2,5 tot 600 mbar)

Toepassingsgebied voor deze manometers zijn gasvormige meetstoffen. De schalen liggen tussen 0 tot 2,5 mbar en 0 tot 1.000 mbar in de nauwkeurigheidsklassen 0,1 tot 2,5. De constructie van deze manometers bestaat uit twee cirkelvormige, gegolfde, aan de rand drukdicht samengevoegde membranen. In bepaalde gevallen is een overbelastingsbescherming mogelijk. De manometers worden vooral gebruikt in de laboratorium-, vacuüm-, medische en milieutechniek voor filterbewaking en inhoudsmeting.


Manometers voor absolute druk

Als drukken onafhankelijk van de natuurlijke schommelingen van de atmosferische druk worden gemeten, worden manometers voor absolute druk gebruikt. De druk van de te meten stof wordt bepaald tegen een referentiedruk die overeenkomt met het absolute druknulpunt. Om in de referentiekamer een bijna volledig vacuüm te krijgen wordt deze compleet gevacumeerd. De schalen van de manometers liggen tussen absoluut 0 tot 25 mbar en absoluut 0 tot 25 bar in de nauwkeurigheidsklassen 0,6 tot 2,5. Deze hoogprecieze manometers kunnen bijv. worden gebruikt voor de bewaking van vacuümverpakkingsmachines en vacuümpompen. Ook bij de bewaking van condensatiedrukken in laboratoria of voor de bepaling van de dampdruk van vloeistoffen worden ze gebruikt.


Manometers voor verschildruk

Manometers voor verschildruk werken met verschillende meetelementen. Daardoor zijn meetbereiken van 0 tot 0,5 mbar tot 0 tot 1.000 bar en statische overlappingsdrukken tot 400 bar mogelijk. Deze manometers voor verschildruk bewaken bijv. het debiet van gasvormige en vloeibare media en de vervuilingsgraad in filterinstallaties. Ook bij de overdrukbewaking in steriele ruimten en voor de niveaumeting in gesloten reservoirs worden ze gebruikt. Ze zijn ook geschikt voor de regeling van pompinstallaties.


Procesapparaten van WIKA

Miljoenen keren beproefd zijn de aanwijzende druk- en temperatuurmeetapparaten van WIKA in de procesindustrie. De divisie Procesapparaten laat u zien waarom.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0