WIKA webshop

Behoefte aan metingen? Bestel uw standaard buisveermanometers rechtstreeks bij ons - in de gebruikelijke WIKA-kwaliteit.

Naar de shop
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Buisveermanometers zijn geschikt voor de meting van relatieve druk van 0,6 tot 7.000 bar. Ze behoren tot de mechanische drukmeetapparaten en functioneren daarom zonder elektrische hulpenergie.

Buisveren zijn cirkelvormig gebogen buizen met een ovale dwarsdoorsnede. De druk van het meetmedium werkt in op de binnenzijde van de buis en zorgt voor een beweging van het niet ingespannen veeruiteinde. Deze beweging is de maat voor de druk en wordt aangegeven via een wijzerwerk.

De in een hoek van ca. 250° cirkelvormig gebogen buisveren kunnen worden gebruikt voor drukken tot 60 bar. Voor hogere drukken worden buisveren met meerdere over elkaar liggende wikkelingen met dezelfde hoekdiameters (schroefveer) of met op een niveau liggende spiraalvormige wikkeling (platte spiraalveer).

Buisveermanometers worden aan de hand van EN 837-1 bij WIKA zelf ontwikkeld, gekwalificeerd en geproduceerd. Wij produceren buisveermanometers met diverse wereldwijd gebruikelijke meetbereiken, procesaansluitingen, goedkeuringen en nominale grootheden. Voor kritische toepassingen staan buisveermanometers met vloeistofvulling ter beschikking. Door de vloeistof in de behuizing is een precieze afleesbaarheid gewaarborgd, zelfs bij hoge dynamische drukbelastingen. Ze dempt de beweeglijke delen in de behuizing en voorkomt daardoor ook schade en verhoogde slijtage. Veiligheidsdrukmeetapparaten ronden het brede portfolio af. Naast de breukveilige scheidingswand tussen wijzerblad en meetsysteem bevatten deze buisveermanometers een uitblaasbare achterwand. Voor het drukmeetapparaat staande personen zijn zo beschermd.


Eveneens belangrijk voor een betrouwbare meting is het wijzerwerk. Onze „Swiss Movement“-wijzerwerken zijn niet alleen net zo precies als een Zwitsers uurwerk, maar ook bijzonder robuust en duurzaam.

Standaard buisveermanometers

Standaard buisveermanometers zijn geschikt voor gasvormige of vloeibare meetstoffen die laagviskeus of niet-kristalliserend zijn, voorzover deze koperlegeringen niet worden aangetast door het gebruikte medium. Het meetbereik omvat 0,6 tot 1.000 bar.

Buisveermanometers met verhoogde corrosiebestendigheid

Buisveermanometers met verhoogde corrosiebestendigheid worden compleet gefabriceerd uit CrNi-staal. Ze zijn geschikt voor de meting van drukken van 0 tot 0,6 tot 0 tot 7.000 bar in gasvormige en vloeibare, laagviskeuze en niet-kristalliserende media, ook in agressieve omgevingen.

Procesapparaten van WIKA

Miljoenen keren beproefd zijn de aanwijzende druk- en temperatuurmeetapparaten van WIKA in de procesindustrie. De divisie Procesapparaten laat u zien waarom.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0