Verzoek informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Laat het ons weten.

Naar formulier
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Een thermokoppel is een temperatuursensor die een van de temperatuur afhankelijke elektrische spanning levert. Hij is, in vergelijking´met weerstandsthermometers, bijzonder geschikt voor metingen van hoge temperaturen (tot 1.700 °C). Een ander voordeel is de kleinst mogelijke diameter van een mantelthermokoppel. Dit leidt bij gebruik zonder beschermbuis tot verrassend korte responstijden. Deze temperatuursensoren reageren over het algemeen sneller dan weerstandsthermometers.

In het WIKA-assortiment vindt u voor iedere toepassing de passende thermokoppel:

Deze thermokoppels kunnen worden gecombineerd met een veelheid aan thermokoppelmodellen. Door de individuele samenstelling van aansluitkop, sensor, inbouwlengte etc. kunt u een passende thermometer krijgen voor iedere beschermbuisafmeting en iedere toepassing.
Directe inbouw in een proces

Deze apparaten worden gebruikt voor een temperatuurmeting waarbij een thermokoppel direct in het proces wordt gemonteerd. De thermometer zonder beschermbuizen zijn geschikt voor alle toepassingen zonder chemisch-agressieve media en zonder abrasie.
Thermokoppels - oppervlaktevoelers

Voor de temperatuurmeting van oppervlakken vindt u thermokoppels met oppervlaktevoelers in het WIKA-assortiment. Diverse uitvoeringen maken een meting mogelijk op vlakke oppervlakken, alsook in een verbrandingsoven en aan buizen in industriële en laboratoriumtoepassingen. De thermokoppels kunnen ook direct in boringen worden geplaatst.
Thermokoppels voor de kunststofindustrie

Deze heet-kanaal thermokoppels zijn speciaal geconstrueerd voor gebruik in de kunststofindustrie. Ze zijn geschikt voor meettaken waarbij een gleuf langs het bewerkte deel ingeperst of een metalen sensorpunt direct in de boring ingebouwd wordt.
Klantspecifieke oplossingen

Hogedruk-thermokoppels bijv. voor gebruik bij de polyethyleen-synthese of meerpunts thermokoppels voor de chemische industrie. Het brede WIKA-productportfolio biedt een veelheid aan klantspecifieke thermokoppels.


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0