Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

  • 1

Wanneer vloeibare media circuleert van en in een opslagtank, bijvoorbeeld het koelsmeermiddel van een werktuigmachine, of wanneer vloeistoffen uit een tank worden aangeleverd of in een tank stromen, is het vulpeil van de tank een relevante controlevariabele.

Dit kan ontworpen worden als een eenvoudige aan/uit-regeling van de pomp met behulp van een vlotterschakelaar of een opto-elektronische niveauschakelaar. Vaak wordt ook een continu metende onderdompelbare druksensor (hydrostatische druk van de vloeistofkolom in de tank) gebruikt om een energie-efficiënte snelheidsregelende pomp te bedienen.

Voor alle installaties wenst de klant een oplossing waar hij geen omkijken meer naar heeft. De installatie moet 100% betrouwbaar functioneren, bestand zijn tegen de meest uiteenlopende procesmedia en ongevoelig zijn voor vaste stoffen. Natuurlijk is dit ook van toepassing op vlotterschakelaars en onderdompelbare druksensoren.

Het afgebeelde voorbeeld van een rioolwaterafvoersysteem toont de uitdagende taak van onderhoudsvrije niveaumeting van een procesmedium met buitengewoon veel vaste deeltjes. Hier heeft WIKA, in nauwe samenwerking met onze klanten, een oplossing met een unieke betrouwbaarheid ontwikkeld.

van