Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

  • 1
  • 2

Veel machinecomponenten worden tijdens het gebruik blootgesteld aan interne druk, bijvoorbeeld afsluiters en fittingen, drukaccumulatoren, hydraulische slangen of brandstofleidingen. Deze componenten worden getest tijdens de productontwikkeling en later in de serieproductie voor de kwaliteitsborging. Terwijl het doel van de laboratoriumtests is om de maximumwaarden tot aan de vernietiging te bepalen, wordt de functie in de productie gecontroleerd, bijvoorbeeld interne en externe dichtheid (lektests).

Een type pomp in de hoge druk testbank zijn de spindels. Hier wordt geen volumestroom gegenereerd, maar wordt de vloeistof samengeperst. Met een spindelpomp kan de hoge druk zeer nauwkeurig worden ingesteld. De vergelijking met het testexemplaar vereist een referentie zoals een hoge drukmeter of een hoge druksensor die automatische registratie mogelijk maakt. WIKA biedt manometers tot 15.000 bar als elektronische druksensoren en tot 6.000 bar als hoge drukmeters.

Ook in het geval van de hoge druk testbank laat Industrie 4.0 de overgang zien van het aanwijzen van meetinstrumenten naar elektronische sensoren die geautomatiseerde en reproduceerbare tests mogelijk maken.

van