Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

  • 1
  • 2

Bij het verplaatsen van grote lasten zorgt een betrouwbare bewaking voor zowel de bedrijfsveiligheid (overbelasting) als de bescherming van het bedienend personeel (arbeidsveiligheid).

Binnen
Zware lasten worden in fabrieken vaak met behulp van bovenloopkranen verplaatst. Voor de bewaking biedt WIKA zowel continu meetbare load pins die niet-meetbare bevestigingsbouten vervangen, als spannings-/compressiekrachtopnemers die direct in de krachtstroom zijn gepositioneerd, elk met een geschikte overbelastingsschakelaar. De chain hoist testset biedt een snelle en eenvoudige veiligheidscontrole van de wrijvingskoppeling.

Buiten
Toepassingen voor buiten zijn bijvoorbeeld havenkranen of maritieme toepassingen zoals kranen op bevoorradingsschepen of booreilanden. Onze instrumenten zijn gecertificeerd volgens DNV GL. De eisen voor veiligheidsvoorzieningen zijn beschreven in de machinerichtlijn (2006/420EG), bijvoorbeeld overbelastingsbesturingen of noodstopschakelaars. WIKA heeft de eerste systeemoplossing voor overbelastingsbeveiliging in Duitsland gecertificeerde kraaninstallaties ontwikkeld. Deze bestaan uit maximaal acht redundante krachtopnemers, een centrale besturing en de bijbehorende gebruikerssoftware.

van