Model PXS

Mini-drukschakelaar, roestvrij staal

Voor de procesindustrie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Drukbewaking en regeling van processen
  • Veiligheidskritieke toepassingen in algemene procesinstrumentatie, vooral in de chemische en petrochemische industrie, olie- en gasindustrie, energieopwekking incl. kernenergiecentrales, water/afvoerwaterindustrie, mijnbouw
  • Voor gasvormige en vloeibare, agressieve en zeer stroperige of verontreinigde media, ook in agressieve omgevingen
  • Voor meetpunten met beperkte ruimte, bijv. regelpanelen

Bijzondere eigenschappen

  • Compact en strak ontwerp
  • Robuuste schakelaarbehuizing van roestvrij staal 316, IP66, NEMA 4X
  • Brede selectie van beschikbare instelbereiken, 1 ... 2,5 bar tot 200 ... 1.000 bar
  • Instelpunt herhaalbaarheid ≤ 1 % voor een betrouwbare schakeling
  • Hoog schakelvermogen en grote keuze aan contactvarianten en elektrische aansluitingen

Omschrijving

Deze hoogwaardige mechanische drukschakelaars zijn speciaal ontwikkeld voor veiligheidskritische toepassingen. Het grote voordeel van mechanische drukschakelaars is dat er geen voedingsspanning nodig is voor het schakelproces.

In de productie worden de schakelaars bij elke stap met behulp van kwaliteitsborgingssoftware getraceerd en vervolgens voor 100% getest.

Door zijn compactheid kan het model PXS-drukschakelaar in meetomgevingen met beperkte ruimte worden geïnstalleerd. De robuuste schakelaarbehuizing van roestvrij staal 316 is bestand tegen de ruwe en corrosieve bedrijfsomstandigheden in de procesindustrie met een werkbereik tot 1.000 bar.

De drukschakelaar is voorzien van microschakelaars, die het mogelijk maken om een elektrische belasting tot AC 250 V, 5 A direct te schakelen binnen een herhaalbaarheid van 1% van het instelpunt.

Afhankelijk van de toepassing kan de juiste variant voor de contactuitvoering en de elektrische aansluiting worden gekozen; zo zijn hermetisch gesloten microschakelaars geschikt voor corrosieve omgevingscondities en DPDT-contactuitvoeringen voor twee afzonderlijke circuits.

Een Belleville-veer zorgt voor de gelijktijdige activering van het DPDT-contact en verhoogt door het snap-action-gedrag de stabiliteit en de trillingsbestendigheid.

Voor veiligheidstoepassingen is de drukschakelaar naar keuze verkrijgbaar in een SIL- 2 gekwalificeerde of een SIL-3 gekwalificeerde versie.

Mini-drukschakelaar, roestvrij staal
  • Mini-drukschakelaar, roestvrij staal
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.