Bedrijf

Commentaar over conflictgrondstoffen

De inwerkingtreding van sectie 1502 van de US American Dodd-Frank Act verplicht beursgenoteerde Amerikaanse ondernemingen om bewijzen van oorsprong te leveren voor de grondstoffen tantaal, goud, wolfraam en tin en bovendien om verregaande controle-eisen voor leveranciers en materiaalstromen in de praktijk te brengen. Het doel is om de wereldwijde toeleveringsketens bloot te leggen, zodat er geen conflictgrondstoffen in het eindproduct terechtkomen.

Een dergelijke productspecifieke openbaarmaking en ketenbescherming van de gehele productportfolio van WIKA Alexander Wiegand SE & Co. KG - van grondstof tot eindproduct, d.w.z. een certificering van elke productiestap, is niet betrouwbaar haalbaar. Bovendien kunnen de certificaten, die met veel moeite tot stand zijn gekomen, niet worden gecontroleerd. In dit verband ondersteunt WIKA de eisen van de ZVEI om uitsluitend een certificering van smeltinstallaties uit te voeren.

Onze leveringsbronnen bestaan uit gekwalificeerde en bekende leveranciers, zonder uitzondering.

WIKA heeft reeds bevestigingen van haar belangrijkste leveranciers ontvangen. Tot op heden verklaren deze leveranciers zonder uitzondering dat er geen grondstoffen uit dergelijke landen, die in de reeds genoemde US American Dodd-Frank Act zijn opgenomen, worden gebruikt.

Om bovengenoemde redenen kan WIKA geen algemene verklaring afleggen of klantspecifieke vragenlijsten invullen. 

Contact

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.