Bedrijf

Inkoop

Doelstellingen

Ons primaire doel is bijdragen aan het behalen van de ondernemingsdoelstellingen van WIKA. WIKA’s voornaamste doel is bijdragen aan het succes van onze klanten door het leveren van uitstekende instrumentatie-oplossingen qua kwaliteit, prijzen, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en de levering van service om de omzet en winst te genereren die WIKA nodig heeft voor haar voortbestaan en groei. Het verlenen van service aan de klanten van de afdelingen Inkoop/Sourcing maakt deel uit van het bovenstaande schema. De belangrijkste klanten van de afdelingen Inkoop/Soucring zijn aan de ene kant onze interne klanten zoals bijvoorbeeld de ontwerp-, ontwikkelings-, productie- en marketingafdeling, maar ook de eindklanten via onze verkoopafdelingen. Het doel is het bereiken van een hogere mate aan klanttevredenheid.

 

Organisatie

Na zorgvuldige afweging heeft WIKA gekozen voor de meest geschikte organisatievorm in de inkoop en maakt, als groep bedrijven dat op wereldwijde schaal werkt, gebruik van de synergie en globaliseringseffecten van het Material Group Management (MGM).

Inkoopbeleid

  • We behandelen onze leveranciers op de manier waarop wij door onze klanten behandeld willen worden.
  • Naast commerciële en kwalitatieve aspecten is er bij het selecteren van onze leveranciers al rekening gehouden met de mogelijkheid van een duurzame, productieve en procesgerichte partnerschap.
  • We bevorderen de samenwerking met onze leveranciers op basis van goede handelspraktijken en wederzijds vertrouwen. Tegerlijkertijd sporen wij de concurrentie tussen potentiële leveranciers aan en verwachten wij een optimale mate aan professionele concurrentie tegen schappelijke totale kosten.
  • We nemen onze leveranciers bewust op in onze supply chain en verwachten, naast flexibiliteit, openheid, creativiteit en betrouwbaarheid, een toegevoegde waarde die verder gaat dan slechts de prijs.

Leveranciersbeoordeling

WIKA beoordeelt de goedgekeurde leveranciers continu op basis van hun leveringsprestatie en efficiëntie, in een team dat bestaat uit de verantwoordelijke material group manager en de logistieke-, ontwerp- en kwaliteitsafdelingen. De leveranciersbeoordeling vindt ten minste eenmaal per jaar plaats en dient als basis voor de toekomstige samenwerking. Het doel van onze leveranciersbeoordeling is het opstellen van strategieën om de samenwerking te optimaliseren en hier consequent op toe te zien.

Informatie voor leveranciers

Mocht u als leverancier of logistieke dienstverlener vragen hebben over het importproces of de douaneafhandeling, neem dan contact met de daarvoor verantwoordelijke en gespecialiseerde afdeling (zie de contactpersoon hiernaast).

Brochure

WIKA Global purchasing

Contact

Heeft u verdere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.