Modellen 432.50, 433.50

Manometer met scheidingsmembraan

Voor de procesindustrie tot 10-voudige beveiliging tegen overbelasting, max. 40 bar

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Voor meetpunten met toenemende overbelasting
  • Met vloeistof gevulde behuizing, geschikt voor toepassingen met hoge dynamische drukbelastingen en trillingen (model 433.50)
  • Voor gasvormige, vloeibare en agressieve procesmedia, ook in agressieve omgevingen
  • Met de optionele open aansluitflens ook voor verontreinigde en stroperige procesmedia
  • Procesindustrie: chemie, petrochemie, mijnbouw, on- en offshore, milieusector, machinebouw en algemene installatiebouw

Bijzondere eigenshappen

  • Behuizing en onderdelen die met het procesmedium in aanraking komen gemaakt van roestvrij staal
  • Uitgebreide keuze uit speciale materialen
  • Hoge overbelastingsbeveiliging tot het 10-voudige van de volledige schaalwaarde
  • Procesaansluit schroefdraad of open flens
  • Schaalbereiken van 0 … 16 mbar

Omschrijving

Manometers met scheidingsmembraan worden bij voorkeur voor lagedrukbereiken gebruikt. Via het grote werkoppervlak van het ronde, gegolfde membraanelement kunnen op betrouwbare wijze kleine drukbereiken worden gemeten.

De manometer met scheidingsmembraan van het model 432.50 is gemaakt in overeenstemming met EN 837-3. Het hoogwaardige ontwerp is vooral geschikt voor toepassingen in de chemische en petrochemische industrie, olie- en gasindustrie en energietechniek.

De behuizing en de bevochtigde onderdelen van roestvrij staal voldoen aan de hoge eisen voor bestendigheid tegen aggressieve procesmedia. Voor bijzondere hoge eisen aan bestendigheid kan de manometer met scheidingsmembraan optioneel met een ruime keuze aan speciale materialen zoals PTFE, tantalum of Hastelloy worden ontworpen.

Voor het meten van stroperige, kristalliserende of verontreinigde procesmedia wordt het gebruik van een open aansluitflens aanbevolen. De open aansluitflens heeft als voordeel ten opzichte van een schroefdraadaansluiting dat de drukpoort niet verstopt kan raken. Met een extra spoelaansluiting op de open aansluitflens kan de drukkamer eenvoudig worden schoongemaakt.

Meetsystemen met membraanelementen bieden door hun ontwerp goede bescherming tegen overdruk, omdat het membraan tegen de bovenste flens kan steunen. Standaard beschikt de manometer met scheidingsmembraan van het model 432.50 al over een beveiliging tegen overbelasting die 5x hoger ligt dan de volledige schaalwaarde. Er zijn optioneel hogere beveiligingen tegen overbelastingen mogelijk.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.