Modellen PGT43HP.100, PGT43HP.160

Manometer met scheidingsmembraan EN uitgangssignaal

Voor de procesindustrie, hoge overdrukveiligheid tot 40, 100 of 400 bar

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Verzameling en weergave van proceswaarden
  • Outputsignalen 4 ... 20 mA, 0 ... 20 mA, 0 ... 10 V voor de overdracht van proceswaarden naar de regelkamer
  • Voor meetpunten met verhoogde overdruk van 40, 100 of 400 bar
  • Eenvoudig af te lezen, analoge weergave ter plaatse, geen externe voeding nodig
  • Veiligheidsgerelateerde toepassingen

Bijzondere eigenschappen

 • Geen configuratie nodig dankzij “Plug-and-play”
 • Meetbereiken van 0 ... 16 mbar
 • Uitgebreide keuze uit speciale materialen
 • Voor gasvormige, vloeibare en agressieve procesmedia, ook in agressieve omgevingen, dankzij de volledige roestvrij stalen constructie
 • Veiligheidsmanometer S3 per EN 837

Omschrijving

Overal waar de procesdruk lokaal moet worden aangegeven en tegelijkertijd een signaaloverdracht naar de centrale besturing of het remote center gewenst is, kan het model PGT43HP IntelliGAUGE® (patent, eigendomsrecht: bijv. DE 202007019025) worden gebruikt. Door de metalen drukelementstop hebben deze instrumenten een hoge overbelastingsbeveiliging in het bereik van 40, 100 en 400 bar.

Het IntelliGAUGE® model PGT43HP voldoet aan alle veiligheidsgerelateerde eisen van de relevante normen en voorschriften voor de weergave van de werkdruk van drukvaten op locatie. Zo kan een extra meetpunt voor de mechanische drukweergave worden opgeslagen.

Het model PGT43HP is gebaseerd op een roestvrijstalen veiligheidsdrukmeter van het type 432.36 met een nominale grootte van 100 of 160 pk. Het drukmeetinstrument wordt volgens EN 837-3 vervaardigd.

Het robuuste scheidingsmembraansysteem produceert een rotatie van de wijzer in verhouding tot de druk. Een elektronische hoek-encoder, die zich in veiligheidskritische toepassingen in de automobielsector heeft bewezen, bepaalt de positie van de wijzeras - het is een contactloze sensor en dus volledig vrij van slijtage en wrijving. Hieruit wordt het elektrische uitgangssignaal in verhouding tot de druk, bijv. 4 ... 20 mA, geproduceerd. Het meetbereik (elektrisch uitgangssignaal) wordt samen met de mechanische weergave automatisch ingesteld, d.w.z. de schaal over het volledige weergavebereik komt overeen met 4 ... 20 mA. Het elektrische nulpunt kan ook handmatig worden ingesteld.

De elektrische WIKA-sensor, geïntegreerd in de hoogwaardige manometer, combineert de voordelen van elektrische signaaloverdracht met een lokale mechanische weergave die bij stroomuitval leesbaar blijft. Zo kan een extra meetpunt voor de mechanische drukweergave worden opgeslagen.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.