Modellen PGT43HP.100, PGT43HP.160

Manometer met scheidingsmembraan met uitgangssignaal

Voor de procesindustrie, hoge overdrukveiligheid tot 40, 100 of 400 bar

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Verzameling en weergave van proceswaarden
  • Outputsignalen 4 ... 20 mA, 0 ... 20 mA, 0 ... 10 V voor de overdracht van proceswaarden naar de regelkamer
  • Voor meetpunten met verhoogde overdruk van 40, 100 of 400 bar
  • Eenvoudig af te lezen, analoge weergave ter plaatse, geen externe voeding nodig
  • Veiligheidsgerelateerde toepassingen

Bijzondere eigenschappen

 • Geen configuratie nodig dankzij “Plug-and-play”
 • Meetbereiken van 0 ... 16 mbar
 • Uitgebreide keuze uit speciale materialen
 • Voor gasvormige, vloeibare en agressieve procesmedia, ook in agressieve omgevingen, dankzij de volledige roestvrij stalen constructie
 • Veiligheidsmanometer S3 per EN 837

Omschrijving

Op elk punt waar de procesdruk lokaal moet worden aangeduid en tegelijkertijd een signaal overgezonden moet worden naar een centrale regelaar of een afstandbedieningskamer kan het model PGT43HP intelliGAUGE (VS patentnr. 8,030,990) worden gebruikt.

Dankzij de metallic constructie van de drukelementen hebben deze instrumenten een beveiliging tegen hoge overdruk in de bereiken 40, 100 en 400 bar.

Door de combinatie van een hoogwaardig mechanisch meetsysteem en precieze elektronische signaalverwerking kan de procesdruk zeker worden afgelezen, zelfs als de netvoeding is weggevallen.

De intelliGAUGE model PGT43HP voldoet aan alle veiligheidsgerelateerde eisen van de geldende normen en voorschriften voor de lokale weergave van de bedrijfsdruk van drukvaten. Er is dus geen extra meetpunt nodig voor de weergave van de mechanische druk.

Het model PGT43HP is gebaseerd op een type 432.36 hoogwaardige, roestvrij stalen veiligheidsmanometer met een nominale grootte van 100 of 160. De manometer is gemaakt in overeenstemming met EN 837-3.

Het stevige ontwerp van het membraanmeetsysteem zorgt voor een wijzerrotatie evenredig aan de druk. Een elektronische hoek-encoder, bewezen in veiligheidskritische automobieltoepassingen, bepaalt de stand van de wijzerschacht - het is een contactloze sensor en daardoor volledig vrij van slijtage en wrijving. Hieruit wordt het elektrische outputsignaal dat evenredig aan de druk, bijv. 4 ... 20 mA, geproduceerd.

De elektronische WIKA transmitter, geïntegreerd in de hoogwaardige manometer, combineert de voordelen van elektrische signaaloverdracht met de voordelen van een lokaal mechanisch display.

Het meetbereik (elektrisch outputsignaal) wordt automatisch samen met het mechanisch display afgesteld, d.w.z. dat de schaal over het maximale schaalbereik overeenkomt met 4 ... 20 mA. Bovendien kan het elektrische nulpunt handmatig worden ingesteld.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.