FAQ

Gasdichtheidsmonitoren

Na het uitpakken van de gasdichtheidsmonitor bevindt de wijzer zich niet in de nulstand - is het instrument defect? 

Het instrument is waarschijnlijk niet defect. De temperatuurcompensatie werkt ook zonder dat een gascompartiment is aangesloten. Daarom wijzigt de wijzer zijn stand ter compensatie van de invloed van de temperatuur op de indicatie. Bij temperaturen boven 20 °C kan een verschuiving in negatieve richting worden waargenomen. Bij temperaturen onder 20 °C kan een verschuiving in positieve richting worden waargenomen.
 

Zijn er gasdichtheidsmonitoren met afstelbare contacten?

Gasdichtheidsmonitoren geschikken gebruikelijk niet over afstelbare contacten. De contacten van de gasdichtheidsmonitoren zijn gefixeerd door een las nadat ze zijn ingesteld. Dit voorkomt gevaarlijke operationele omstandigheden veroorzaakt door onbedoelde of onjuiste afstelling. Tevens worden de contacten beveiligd tegen mechanische schokken die afstellingen genereren (bijv.: schakelen van een stroomonderbreker).

Wat is de displaynauwkeurigheid van de gasdichtheidsmonitor?

De gasdichtheidsmonitor heeft een klassenauwkeurigheid van +/- 1 % bij 20 °C. Bij 20 °C en +60 °C is de tolerantie 2,5 %. De nauwkeurigheid tussen deze temperaturen kan lineair worden geïnterpoleerd.