Model 981.51

In-line scheidingsmembraan met steriele aansluiting

Voor sanitaire toepassingen, aseptische aansluiting conform DIN 11864

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Voor rechtstreekse, snel verwijderbare installatie in pijpleidingen
  • Voor stromende, zuivere media
  • Productie van levensmiddelen en dranken
  • Farmaceutische industrie, biotechnologische industrie, productie van actieve werkstoffen
  • Productie van aseptische basismaterialen in de chemische industrie

Bijzondere eigenschappen

  • Geheel rond membraan (Europ. Pat. nr. 0609846) om dode hoeken te vermijdes
  • Zelflozend in alle montageposities
  • Snelle reiniging van het meetpunt, zonder resten
  • Geschikt voor SIP en CIP
  • EHEDG-gecertificeerd en conform 3-A


Omschrijving

Scheidingsmembranen worden gebruikt om het drukmeetinstrument te beschermen tegen agressieve, hechtende, kristalliserende, corrosieve, zeer stroperige, milieugevaarlijke of gitfige media. Een membraan gemaakt van het juiste materiaal zorgt voor de scheiding van het te meten medium. Door het combineren van drukmeetinstrumenten met scheidingsmembranen kan dus zelfs aan de meest moeilijke meetbehoeften worden voldaan.

Een vloeistof in het systeem, die speciaal voor de specifieke toepassing gekozen kan worden, draagt hydraulisch de druk op het meetinstrument over.

Vrijwel onbeperkte toepassingsmogelijkheden bestaan door het grote aantal beschikbare varianten, zoals scheidingsmembraan-ontwerpen of -materialen. Het soort procesaansluiting (flens, schroef- en steriele aansluiting) en de basisproductiemethode zijn belangrijke differentiatiecriteria voor het ontwerp.

Zie voor nadere technische informatie over scheidingsmembranen en scheidingsmembraansystemen IN 00.06 "Toepassing, werkingsprincipe, ontwerpen".

Het model 981.51 in-line scheidingsmembraan met aseptische aansluiting conform DIN 11864 kan rechtstreeks in de pijpleiding worden bevestigd, wat betekent dat er geen speciale meetpuntaansluiting nodig is. Door de integratie in de procesleiding kunnen turbulenties, dode hoeken, hoeken en overige obstructies worden voorkomen. Voor deze membraanafdichting gebruikt WIKA een volledig rond membraan, dat dankzij de ongehinderde stroming van de media voor een automatische reiniging van de kamer zorgt.

De scheidingsmembraansystemen zijn bestand tegen de temperaturen van de reinigingsdampen die tijdens het SIP-proces optreden en waarborgen dus een steriele aansluiting tussen het te meten medium en het scheidingsmembraan.

Assemblage van het scheidingsmembraan en het meetinstrument vindt standaard plaats via een rechtstreekse assemblage of optioneel via een koelelement of via een flexibele capillair.

Voor de materiaalkeuze biedt WIKA diverse oplossingen, waarin het bovenste gedeelte en het membraan van identieke materialen worden gemaakt. Roestvrij staal 316L (1.4435) wordt gebruikt als standaardmateriaal, overige speciale materialen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Meetsystemen met model 981.53 WIKA scheidingsmembranen worden succesvol gebruikt in de wetenschappelijke industrie, in voedselproductie-, farmaceutische en biotechnologische toepassingen.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.