Model CPB5000

Drukbalans

Pneumatisch

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen van de drukbalans

  • Primaire standaard voor het definiëren van de drukschaal in een pneumatisch bereik tot 100 bar (1.500 psi) of met een gas-naar-olieafscheider tot 400 bar (5.000 psi)
  • Referentie-instrument voor fabrieks- en kalibratielaboratoria voor het testen, afstellen en kalibreren van drukmeetinstrumenten
  • Volledig vrijstaand systeem, tevens geschikt voor gebruik ter plaatse

Bijzondere eigenschappen van de drukbalans

  • Totale meetonzekerheid tot 0,008 % van de aflezing
  • Standaard inclusief fabriekskalibratie, herleidbaarheid naar nationale normen, als standaard, met DKD/DAkkS-kalibratie als eventuele optie
  • Zeer langdurige stabiliteit met aanbevolen herkalibratie-interval van vijf jaar
  • Massastukken gemaakt van roestvrij staal en aluminium kunnen op plaatselijke zwaartekracht worden afgesteld
  • Snelle en veilige vervanging van het zuiger-cilindersysteem voor veranderingen in het meetbereik via gepatenteerd ConTect-snelsluitsysteem als optie

Omschrijving van de drukbalans

Bewezen primaire standaard
Drukbalansen (balasttesters) zijn de meest accurate instrumenten die op de markt verkrijgbaar zijn voor het kalibreren van elektronische of mechanische drukmeetinstrumenten. De directe meting van de druk (p = F/A), net als het gebruik van zeer hoogwaardige materialen zorgen voor een zeer geringe meetonzekerheid en een uitstekende langdurige stabiliteit. De drukbalans (ballasttester) is daarom jarenlang gebruikt in fabrieks- en kalibratielaboratoria in de industrie, nationale instellingen en onderzoekslaboratoria.

Vrijstaande werking
Als gevolg van zijn geïntegreerde drukopwekking en het puur mechanische meetprincipe is de CPB5000 ideaal voor onderhoud en service ter plaatse.

Basisprincipe
Druk wordt gedefinieerd als het quotiënt van kracht en oppervlakte. Het kernelement van de drukbalans CPB5000 is daarom een zeer precies vervaardigd zuiger-cilindersysteem, waarop een massabelasting wordt toegepast om de individuele testpunten te genereren.

De massabelasting is evenredig met de doeldruk en dit wordt bereikt door in gewicht optimaal oplopende massastukken. Standaard worden deze massastukken volgens de standaard zwaartekracht (9,80665 m/s²) vervaardigd, hoewel ze op een specifieke locatie afgesteld kunnen zijn en ook DKD/DAkkS gekalibreerd.

Pressure balance model CPB5000
  • Pressure balance model CPB5000
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.