Model CPB3800

Drukstandaard

Doodgewicht tester in compact ontwerp

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen van de drukstandaard

  • Primaire standaard voor het kalibreren van de drukschaal in een hydraulisch bereik tot 1.200 bar (16.000 psi)
  • Referentie-instrument voor fabrieks- en kalibratielaboratoria voor het testen, afstellen en kalibreren van drukmeetinstrumenten
  • Volledig vrijstaand systeem, tevens geschikt voor gebruik ter plaatse

Bijzondere eigenschappen van de drukstandaard

  • Totale meetonzekerheid tot 0,025 % van de aflezing
  • Kan met CPS5800/CPM5800 worden opgewaardeerd voor een met 0,006 % verhoogde nauwkeurigheid
  • Directe vervanging van originele DH-Budenberg 580-serie
  • Standaard inclusief fabriekskalibratie, herleidbaarheid naar nationale normen, als standaard, met UKAS-kalibratie als eventuele optie
  • Massastukken gemaakt van roestvrij staal kunnen op plaatselijke zwaartekracht worden afgesteld


Omschrijving van de drukstandaard

Bewezen primaire standaard
Drukstandaarden (balasttesters) zijn de meest accurate instrumenten die in de handel verkrijgbaar zijn voor de kalibratie van elektronische of mechanische drukmeetinstrumenten. De directe meting van de druk (p = F/A), net als het gebruik van zeer hoogwaardige materialen zorgen voor een zeer geringe meetonzekerheid en een uitstekende langdurige stabiliteit. De drukstandaard (ballasttester) is daarom jarenlang gebruikt in fabrieks- en kalibratielaboratoria in de industrie, nationale instellingen en onderzoekslaboratoria.

Vrijstaande werking
Als gevolg van zijn geïntegreerde drukopwekking en het puur mechanische meetprincipe is het model CPB3800 drukstandaard ideaal voor onderhoud en service ter plaatse.

Basisprincipe
Druk wordt gedefinieerd als het quotiënt van kracht en oppervlakte. Het kernelement van de drukstandaard CPB3800 is daarom een zeer precies vervaardigd zuiger-cilindersysteem, waarop een massabelasting wordt toegepast om de individuele testpunten te genereren.

De massabelasting is evenredig met de doeldruk en dit wordt bereikt door in gewicht optimaal oplopende massastukken. Standaard worden deze massastukken volgens de standaard zwaartekracht (9,80665 m/s²) vervaardigd, hoewel ze op een specifieke locatie afgesteld kunnen zijn en ook UKAS gekalibreerd.

DH-Budenberg
Pressure standard, model CPB3800
  • Pressure standard, model CPB3800
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.