Industriële en medische gassen

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

De veelzijdige wereld van industriële gassen

Gassen en gasmengsels zijn nodig voor de meest uiteenlopende toepassingen in onze moderne wereld. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in thermische processen in de verwerkende industrie of in de opslag en conservering van voedingsmiddelen of elektronische componenten. In de geneeskunde worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor kunstmatige beademing en minimaal invasieve procedures. De lijst van toepassingen is vrijwel eindeloos.

Afhankelijk van het soort gas of de behoefte zijn de gassen verkrijgbaar in vloeibare of gecondenseerde vorm en worden ze bijvoorbeeld in de meest uiteenlopende formaten cilinders of tanks voor vloeibaar gas geleverd.


Onze sterke punten

De meettaken voor onze instrumenten variëren van eenvoudige drukbewaking via niveaumeting tot geautomatiseerde, zelf-aangestuurde meldingen van voorvallen. Op verzoek van de klant rusten wij onze meetinstrumenten uit met draadloze modules die bijvoorbeeld de huidige positie en status van de tanks in mobiele systemen kunnen bepalen. Indien nodig ondersteunen wij onze klanten bij de integratie van onze meettechnologie in hun producten, waardoor nieuwe en unieke oplossingen worden gecreëerd.

Het spreekt voor zich dat onze meetinstrumenten aan alle eisen van de geldende normen (bijv. ISO 5171) voldoen en zowel in olie- en vetvrije versies als met Ex-toelatingen verkrijgbaar zijn. Voor toepassingen met zuurstof worden uitsluitend in BAM vermelde materialen gebruikt.


van