Brandbestijdingsgassystemen

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

De brandbestrijdingsindustrie bestrijkt een verscheidenheid aan toepassingen in industriële, commerciële en residentiële markten. Dit functioneert meestal op een van de twee manieren: de eerste reduceert het zuurstofgehalte in de atmosfeer tot een niveau waarop zelfvoorzienende verbranding niet meer mogelijk is. De tweede manier is om chemisch te reageren met de brandwarmte en een kettingreactie op gang te brengen die de verbranding stopt.

Brandbeveiligingssystemen op basis van gas (CO2, FM200, Novec, Inergen, Argonite) zijn een kritische component voor de bescherming van eigendommen en mensenlevens in een groot aantal gebouwen zoals appartementen, datacenters, ziekenhuizen, hotels, parkeergarage, restaurants en universiteiten, alsook in productie- en verwerkingsinstallaties.

De taak van manometers is het bewaken en alarmeren wanneer de druk in gasflessen afwijkt van de vereiste waarden. Voor het gebruik van instrumenten in stationaire systemen is een Vds- of LPCB-goedkeuring vereist. Drukschakelaars voor mobiele brandveiligheidssytemen hebben deze goedkeuring daarentegen niet nodig. Hier werkt WIKA nauw samen met OEM’s in de brandbestrijdingsindustrie en met afsluiterfabrikanten.

van