Model DPT-EL

Elektronische differentiaaldruk-transmitter

In primaire en secundaire stroomkringen

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 • Chemische en petrochemische industrieën
 • Procestechniek
 • Farmaceutische industrie
 • Voedsel- en drankenindustrie
 • Gevaarlijke omgevingen


Bijzondere kenmerken

 • Eenvoudige, ongecompliceerde installatie
 • Montage mogelijk zonder membraanafdichting
 • Eliminatie van capillairen, die gemakkelijk kunnen knikken
 • Voor toepassingen tot SIL 2 (SIL 3)
 • Kan worden gecombineerd met twee verschillende uitvoeringen van transmitters van model IPT-2x en/of model CPT-2x

Beschrijving

In de procesindustrie heeft drukverschilmeting met behulp van primaire en secundaire circuits verschillende voordelen ten opzichte van conventionele drukverschilmethodes. De meetpunten, die gewoonlijk enkele meters uit elkaar liggen, zijn verbonden via een flexibele en gemakkelijk te leggen kabel. Hierdoor zijn geen capillairen nodig, die moeilijk te installeren zijn en gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen.

Flexibele configuratie
Twee identieke of twee verschillende instrumenten kunnen worden gecombineerd. Voorwaarde is dat één van de instrumenten als primair instrument wordt gebruikt.
Deze verwerkt de meetwaarden die door beide afzonderlijke instrumenten worden geleverd. Een interne berekening bepaalt het drukverschil en geeft dit via de stroomkring of het bussysteem door aan de regelaar. Het secundaire instrument levert de meetwaarden alleen via een busleiding aan het primaire instrument.

De combinatiemogelijkheden en de flexibele aansluiting maken vaak een configuratie mogelijk waarbij membraanafdichtingen niet langer nodig zijn voor de procesafscheiding. Zo kan bijvoorbeeld een spoelsysteem worden gebruikt op de bodem van het vat, terwijl een open procesaansluiting in het bovenste deel van de tank geen probleem vormt voor metingen in het bovenliggende gas.

Ongevoelig voor temperatuurschommelingen
Vooral bij vaten die vaak buiten staan, is het problematisch wanneer de zon op de capillairen schijnt. Een drukstijging ten gevolge van de invloed van de temperatuur vervalst vaak het meetresultaat.
De kabel die voor de elektronische drukverschilmeting wordt gebruikt, heeft bij verwarming vrijwel geen invloed op het meetresultaat.

Elektronische differentiaaldruk-transmitter
 • Elektronische differentiaaldruk-transmitter
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.