Meettechniek voor de aluminiumindustrie

Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Aluminiumindustrie

Tegenwoordig is aluminium het op een na meest gebruikte metaal ter wereld. Dit komt omdat aluminium een unieke combinatie van aantrekkelijke eigenschappen heeft: laag gewicht, hoge sterkte, zeer goede vervormbaarheid, uitstekende corrosiebestendigheid zijn slechts de belangrijkste. Aluminium wordt beschouwd als een van de materialen van de toekomst. Op lange termijn is de wereldwijde trend in primair aluminium zeer positief. Volgens de prognoses zal de vraag tegen 2050 met 50 procent zijn toegenomen en meer dan 100 miljoen ton bedragen.

Aluminium heeft een zeer goede recyclebaarheid en is een van de meest gerecyclede metalen. Het energieverbruik voor het smelten van aluminium bedraagt slechts vijf tot tien procent van het energieverbruik voor nieuwe productie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alumina raffinaderij

Voor de hoogste eisen
De meeste wereldwijde alumina raffinaderijen gebruiken het Bayer-proces om aluminiumoxide uit bauxieterts te raffineren. De winning van aluminium uit erts en de daaropvolgende verwerking tot eindproducten vindt plaats in een reeks opeenvolgende processen die grotendeels onafhankelijk van elkaar verlopen. De procescondities binnen de alumina raffinaderijen (bijtende concentratie, temperatuur, druk, debiet en niveau) worden aangepast aan de eigenschappen van het bauxieterts.

Het belangrijkste risico is de mechanische overdruk van een vergister. Daar reageert bauxieterts met natriumhydroxide onder hoge druk en hoge temperatuur. In het verleden hebben zich echter grote explosies voorgedaan als gevolg van het uitvallen van procesapparatuur en drukontlastingssystemen, met als gevolg grote schade aan vaten en apparatuur.

Het optimale gebruik van grondstoffen, energie en processtoom kan worden gegarandeerd door gebruik te maken van WIKA’s betrouwbare en nauwkeurige debiet-, druk-, niveau- en temperatuurmeters om een strikte procescontrole te garanderen.

Anode-koolstofinstallaties

Kwaliteitsborging van anodes
Na het mengen van petroleumcokes, hars, aggregaten en gerecyclede anoden wordt de massa gevormd (‘’groene anoden’’). In de anodeoven worden de groene anoden geleidelijk verwarmd tot meer dan 1.100 °C en langzaam weer afgekoeld. De gehele verwarmingscyclus kan tot 28 dagen duren. Het doel van het verbranden van groene anoden is het produceren van eigenschappen zoals voldoende mechanische sterkte, thermische schok, hoge elektrische geleidbaarheid en lage chemische reactiviteit.

Een van de belangrijkste vereisten voor anodebakken is dat alle anoden, ongeacht hun locatie, aan dezelfde temperaturen worden blootgesteld. Voor de anode-ovens biedt WIKA een reeks nauwkeurige, betrouwbare en robuuste meetinstrumenten aan die ontworpen zijn om hoge temperaturen of zeer lage drukken te controleren, in overeenstemming met de industriële veiligheidsnormen, om het anodebakproces te optimaliseren. De keuze voor een betrouwbare en zeer nauwkeurig procesmeettechniek kan het risico op anoden van lage kwaliteit aanzienlijk verminderen.

Aluminium smelterijen

Productiviteit en celefficiëntie
De badtemperatuur is een van de belangrijkste parameters voor het bereiken van een optimale celwerking. Het is noodzakelijk om de badtemperatuur zo vaak en zo nauwkeurig mogelijk te meten.

Op deze manier kunnen afwijkingen in de cel worden opgespoord en de nodige maatregelen worden genomen om een stabiele celwerking te bereiken (bijv. toevoeging van badadditieven). WIKA biedt een breed scala aan oplossingen voor een betrouwbare temperatuurmeting in aluminium reductiecellen.

Een nauwkeurige temperatuurregeling is bepalend voor de efficiëntie van aluminiumsystemen. Onze ervaring in de productie van temperatuurmeetinstrumenten stelt ons in staat om exact aan uw eisen en normen te voldoen.

Gieten

Betrouwbaarheid voor hoge beschikbaarheid
Een laag gewicht met een hoge sterkte, een hoog draagvermogen en extreme flexibiliteit – dat zijn de eigenschappen van moderne, geavanceerde aluminiumlegeringen. Door het gebruik van aluminium bij de bouw van moderne transportmiddelen kan tot een derde van het gewicht – en dus van de brandstof – worden bespaard.

In het tijdperk van de mobiliteit is aluminium daarom het materiaal bij uitstek. De efficiëntie van een gieterij wordt gemeten aan de hand van de kosten per ton geproduceerd aluminium. Om deze kosten te verhogen, is het essentieel om de temperatuur van gesmolten aluminium te bewaken. De aanvoertemperatuur van het ruwijzer wordt bepaald terwijl het door de kanalen stroomt.

WIKA onderdompelbare thermokoppels hebben een lange levensduur en zijn uiterst nauwkeurig voor het meten van de temperatuur van gesmolten aluminium.

Kalibratie- en servicecentrum

Raadpleging, ontwerp, uitvoering – alles uit één hand
Nauwkeurige kalibratie-instrumenten zijn het uitgangspunt voor het oplossen van uw testvereisten. Ze vormen echter slechts één onderdeel van een krachtig kalibratiesysteem. Uit ons uitgebreide productassortiment kunnen wij voor u een complete en individuele oplossing ontwerpen die alle relevante componenten bevat – met aanpasbaarheid voor testonderdelen, druk- en vacuümtoevoer, componenten voor drukregeling en fijnafstelling, tot en met spanningstoevoer en multimeters voor de kalibratie van elektrische testonderdelen.

Onze bijzondere kracht ligt in de configuratie, ontwikkeling en de bouw van complete individuele, toepassing specifieke systemen – van eenvoudige handmatige werkplekken tot en met volautomatische testsystemen in de productielijnen.

van