Model GDT-20

Transmitter met MODBUS® output

Voor gasdichtheid, temperatuur en druk van SF6 gas

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Permanente monitoring van de relevante parameters van de gasomstandigheden in gesloten tanks
  • Voor interne en externe door SF6-gas geïsoleerde apparatuur

Bijzondere eigenschappen

  • Sensortechnologie met hoge nauwkeurigheid
  • MODBUS®-outputprotocol via RS-485 interface
  • Spatwaterdichtheid IP65
  • Zeer goede, langdurige stabiliteit en EMC-eigenschappen
  • Compacte afmetingen


Omschrijving

De transmitter van het tmodel GDT-20 is een multi-sensorsysteem met digitale output voor de meetparameters van druk en temperatuur. Gebaseerd op deze gemeten waarden kunnen de aan de omstandigheden gerelateerde gegevens worden vastgesteld.

Permanente monitoring
Om systeemstoringen in schakelapparatuur en uitvallen van het netwerk, is permanente monitoring van de gasdichtheid essentieel.

De GDT-20 transmitter berekent in de krachtige microprocessor van de transmitter de huidige gasdichtheid uit druk en temperatuur met behulp van een complexe viriale vergelijking. Drukveranderingen die voortkomen uit thermische effecten worden hierdoor gecompenseerd en hebben geen invloed op de outputwaarde.

MODBUS® veldbus
De RS-485 interface communiceert met gebruik van het MODBUS® RTU-protocol. De outputparameters van het instrument en hun eenheden kunnen geconfigureerd worden en conform de vereisten worden afgelezen. De GDT-20 kan later door de klant voor elk gedefinieerde SF6-gasmengsel met N2 of CF4 worden geconfigureerd.

Stabiliteit van het signaal
Vanwege zijn langdurige stabiliteit is de transmitter onderhoudsvrij en behoeft geen kalibratie. Vanwege de hermetisch afgedicht lasnaad en een meetcelontwerp zonder afdichtingselementen is de permanente afdichting van de meetcel gewaarborgd.

De EMC-eigenschappen voldoen aan de IEC 61000-4-2 tot en met IEC 61000-4-6 normen en garanderen een storingsvrije gegevensuitvoer.