NewModel GDM-RC-100

Gasdichtheidsmonitor met referentiekamer

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Hoogspanningsapparatuur
  • Bewaking van de SF6-gasdichtheid van de gesloten gastank
  • Alarmeren bij het bereiken van bepaalde grenswaarden

Bijzondere kenmerken

  • Nauwkeurige isochore, temperatuurgecompenseerde schakeling en weergave over het gehele temperatuurbereik
  • Volledige lokale weergave van de dichtheid en het vacuümbereik op een 100-mm-wieler.
  • Verhoogde veiligheid van de installatie door zelfdiagnose
  • Voorbereid op alternatieve gassen
  • Zeer hoge stabiliteit op lange termijn door gelast referentiegasvolume

Omschrijving

Controle van de gasdichtheid van elektrische apparatuur
Gasdichtheid is een cruciale bedrijfsparameter voor hoogspanningsinstallaties. Als de vereiste gasdichtheid niet aanwezig is, kan de veilige werking van de installatie niet worden gegarandeerd. Het gasdichtheidsmodel GDM-RC-100 waarschuwt betrouwbaar wanneer de gasdichtheid door lekkage onder de vastgestelde waarden daalt, zelfs onder extreme omgevingsomstandigheden.

Werkingsprincipe
Het model GDM-RC-100 werkt volgens het referentiegasprincipe. Het referentiegas maakt een nauwkeurige isochore schakeling en weergave over het gehele temperatuurbereik mogelijk. Temperatuurveranderingen en luchtdrukvariaties hebben geen invloed op de meting.

Alles in één oogopslag
Net als bij het gasdichtheidsmonitormodel GDM-100 vertrouwt WIKA ook bij het model GDM-RC-100 op het beproefde principe van een goed leesbaar display. De volledige dichtheid en

het vacuümbereik kan lokaal worden weergegeven op slechts één wijzerplaat met een hoge nauwkeurigheid. Dit verhoogt de veiligheid bij onderhouds- en servicewerkzaamheden aan schakelapparatuur en vereenvoudigt de uitvoering van dit soort werkzaamheden.

Maximale veiligheid van de installatie door zelfdiagnose
De gelaste referentiekamer zorgt voor een zeer hoge stabiliteit op lange termijn en elimineert drift. In het uiterst onwaarschijnlijke geval van lekkage in de referentiekamer wordt de exploitant van de installatie betrouwbaar gewaarschuwd door een schakelsignaal van het instrument. De gasdichtheidsmeter is onderhoudsvrij.

Voorbereid op alternatieve gassen
Het model GDM-RC-100 kan worden gebruikt voor elk type van alternatieve gassen en is in staat om deze gassen nauwkeurig isochore te schakelen zonder enig temperatuureffect.

Gasdichtheidsmonitor met referentiekamer
  • Gasdichtheidsmonitor met referentiekamer