Model GDI-100-D

Digitale precisie-gasdichtheidsindicator

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Interne en externe door SF6-gas geïsoleerde apparatuur
  • Hoge en gemiddelde spanningsniveaus
  • Onderhouds- en servicevoorzieningen
  • Tijdelijke of constante monitoring van de gasdichtheid, druk en temperatuur van gesloten SF6-gastanks
  • Herkalibratie van gasdichtheidsmonitoren en gasdichtheidsindicatoren

Bijzondere eigenschappen

  • Zeer nauwkeurige on-site display
  • Loggerfunctie met tot 3 gemeten waarden per seconde
  • Communicatie en gegevensuitwisseling via WIKA-Wireless

Omschrijving

Algemene informatie
De digitale precisie-gasdichtheidsindicator van het model GDI-100-D gaat uit van het concept van een analoge SF6-gasdichtheidsindicator, maar werkt echter op een dergelijk hoog niveau dat slechts digitale sensortechnologie hiermee om weet te gaan. De nauwkeurigheid van digitale meettechnologie en de eenvoud van een analoog meetinstrument werden samengebracht in de GDI-100-D, die qua prestatie, gebruiksgemak en instrumentfuncties ongeëvenaard is bij het meten van de dichtheid van SF6-gas.

Tijdelijke monitoring
Met SF6-gas gevulde schakelapparatuur moet na onderhoud en nieuwe installatie een bepaalde tijd worden bewaakt om eventuele lekkage of -gebrekkig onderhoud te elimineren. De GDI-100-D zorgt voor deze tijdelijke monitoring en legt de parameters gasdichtheid, druk en temperatuur vast.

Nauwkeurigheid
De GDI-100-D is uitgerust met de CPG-1500 hoge-precisie manometer en bepaalt de dichtheid van het SF6-gas met een nauwkeurigheid van 0,6 %. Deze wordt berekend uit de parameters van druk en temperatuur via een complexe viriale vergelijking in de interne evaluatietechniek. Drukveranderingen die voortkomen uit thermische effecten worden hierdoor gecompenseerd en hebben geen invloed op de weergegeven waarde van de gasdichtheid. Druk en gasdichtheid kunnen via de temperatuurcompensatie gerelateerd worden aan 20 °C. Bovendien zijn, buiten de SF6-functies, alle functies van een CPG1500 beschikbaar.

Eigenschappen
Via de nieuwe en innovatieve menunavigatie is een eenvoudige bediening gewaarborgd. Het duidelijke display met geintegreerde balkgrafiekweergave en grote tekstvak helpt bij de effectieve analyse van de meest uiteenlopende meetpunten.