Modellen DPGT43.100, DPGT43.160

Verschildrukmanometer met uitgangssignaal

Voor de procesindustrie, volledig metalen meetkamer

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 • Verzameling en weergave van proceswaarden
 • Outputsignalen 4 ... 20 mA, 0 ... 20 mA, 0 ... 10 V voor de overdracht van proceswaarden naar de regelkamer
 • Voor meetpunten met toenemende differentiële overdruk
 • Eenvoudig af te lezen, analoge weergave ter plaatse, geen externe voeding nodig
 • Veiligheidsgerelateerde toepassingen

Bijzondere eigenschappen

 • Geen configuratie nodig dankzij “plug-and-play”
 • Signaaloverdracht conform NAMUR
 • Meetbereik van het drukverschil vanaf 0 ... 16 mbar
 • Eenvoudig afleesbaar analoog display met nominale groottes 100 en 160
 • Individuele, niet-lineaire karakteristieke curves (bijv. x2 of √x voor stromingsmeting)

Omschrijving

Op elk punt waar het drukverschil lokaal moet worden aangeduid en tegelijkertijd een signaal overgezonden moet worden naar een centrale regelaar of een afstandbedieningskamer kan het model DPGT43 intelliGAUGE worden gebruikt.

Door de combinatie van een hoogwaardig mechanisch meetsysteem en precieze elektronische signaalverwerking kan de procesdruk zeker worden afgelezen, zelfs als de netvoeding is weggevallen.

Er is dus geen extra meetpunt nodig voor de aanduiding van de mechanische druk.

Het model DPGT43 is gebaseerd op een model 732.51 hoogwaardige, roestvrij stalen veiligheidsmanometer met een nominale grootte van 100 of 160. De manometer is gemaakt in overeenstemming met EN 837-3.

Deze verschildrukmanometers zijn gemaakt van zeer corrosiebestendig roestvrij staal en beschikken over een geheel metalen mediakamerafdichting. Daarom zijn er geen

 

afdichtingselementen van elastomeer nodig, zodat een betere langdurige lekdichtheid wordt gewaarborgd. Een hoge overdrukveiligheid wordt bereikt door een volledig metalen constructie en de goed sluitende uitvoering van het drukelement.

Het robuuste membraanmeetsysteem zorgt voor een wijzerrotatie evenredig aan de druk. Een elektronische hoek-encoder, bewezen in veiligheidskritische automobieltoepassingen, bepaalt de stand van de wijzerschacht - het is een contactloze sensor en daardoor volledig vrij van slijtage en wrijving. Hieruit wordt het elektrische outputsignaal dat evenredig aan de druk, bijv. 4 ... 20 mA, geproduceerd.

De elektronische WIKA sensor, geïntegreerd in de hoogwaardige mechanische verschildrukmanometer, combineert de voordelen van elektrische signaaloverdracht met de voordelen van een lokaal mechanisch display. Het meetbereik (elektrisch outputsignaal) wordt automatisch samen met het mechanisch display afgesteld, d.w.z. dat de schaal over het maximale schaalbereik overeenkomt met 4 ... 20 mA. Bovendien kan het elektrische nulpunt handmatig worden ingesteld.

Verschildrukmanometer met uitgangssignaal
 • Verschildrukmanometer met uitgangssignaal
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.