Modellen CPT6100, CPT6180

Precisiedruksensor

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen van de precisiedruksensor

  • Testtechnologie
  • Kalibratietechniek
  • Laboratoria en onderhoudsshops
  • Lucht- en ruimtevaart

Bijzondere eigenschappen van de precisiedruksensor

  • Nauwkeurigheid tot 0,01 % IS-50
  • Meetbereik van -1 ... 400 bar (-15 ... 6.000 psi)
  • RS-232 of RS-485 interface
  • Compacte uitvoering

Omschrijving van de precisiedruksensor

De modellen CPT6180 en CPT6100 precisiedruksensoren zijn compacte, robuuste sensoren met een seriële output en een meetbereik dat vrij selecteerbaar is tussen -1 ... 400 bar (-15 ... 6.000 psi). De hoge nauwkeurigheid tot 0,01 % IS-50 voor 365 dagen maakt de sensor een van de meest nauwkeurige transducers in de presisiemeettechnologie. De standaard outputmodus levert de drukwaarden via een vraag-antwoordproces.

Toepassing
Deze precisiedruksensor is gebouwd in OEM-instrumenten, bijv. in druk-, stroom- of vochtigheidskalibratoren of in elk instrument waar hogeprecisiemeting gevraagd wordt. Ze worden gebruikt als referentiedruksensoren binnen de geautomatiseerde productie van drukmeetinstrumenten of kalibratiestandaarden. Door een hoge nauwkeurigheid, leessnelheid en langdurige stabiliteit zijn ze vooral geschikt voor toepassingen in windtunnels of in drukkamers. Deze eigenschappen maken hem tot een waardevolle tool in metrologie, hydrologie, oceanografie en in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Functies
De modellen CPT6180 en CPT6100 precisiedruksensoren beschikken over een RS-232 of RS-485 interface. De RS-485 interface biedt de mogelijkheid tot een echte multidrop-aansluiting en eenvoudige bedrading. Er kan gekozen worden uit vier vreschillende baudrates. De sensoren kunnen binnen de gespecificeerde grenzen voor elk meetbereik geconfigureerd worden voor overdruk en absolute druk. Ze beschikken over een groot voedingsspanningsbereik (DC 6 ... 20 V) en een laag stroomverbruik (< 0,5 W). Met een herkalibratietijd van 180 of 365 dagen en een hoge resolutie van 6 of 7 significante cijfers zijn de modellen CPT6180 en CPT6100 precisiedruksensoren flexibel genoeg om gebruikt te worden in een groot aantal toepassingen.

Compacte uitvoering
De precisiedruksensoren kunnen, dankzij hun robuuste, compacte ontwerp, eenvoudig in een 19" rack worden gemonteerd, zonder dat ze veel plaats innemen.  Door de combinatie van buiten- en binnenschroefdraden is te allen tijde een snelle en veilige montage mogelijk waarbij geen verdere afdichting nodig is.

Soortgelijke producten
Mensor
Precisiedruksensor model CPT6100 standaarduitvoering

Precisiedruksensor model CPT6100 standaarduitvoering

  • Precisiedruksensor model CPT6100 standaarduitvoeringPrecisiedruksensor model CPT6180 premiumuitvoering
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.