Model PG23CP

Buisveermanometer, roestvrij staal

Voor paneelmontage

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Voor gasvormige en vloeibare, agressieve, niet-stroperig en niet-kristalliserende meetstoffen, ook in agressieve omgevingen
  • Speciaal voor de behoeften binnen de procesindustrie, vooral in de chemische en petrochemische industrie, de olie- en gasindustrie, energietechniek en water- en afvalwatertechniek
  • Vooral geschikt voor gebruik in Wellhead regelpanelen (WHCP's) en hydraulische krachteenheden (HPU's)


Bijzondere eigenschappen

  • Volledig gelaste montagering om te voorkomen dat water het controlepaneel binnendringt (spatwaterdichtheid IP66)
  • Compleet uit roestvrij staal
  • Optioneel als veiligheidsuitvoering “S3” conform EN 837-1


Omschrijving

Deze hoogwaardige manometer van het model PG23CP is speciaal ontworpen voor de behoeften binnen de procesindustrie. Deze veiligheidsmanometer wordt vooral gebruikt voor toepassingen in de chemische en petrochemische industrie, de olie- en gasindustrie, energietechniek en water- en afvalwatertechniek

Typische meetpunten zijn op controle-eenheden en controlepanelen zoals hydraulische krachteenheden (HPU's). Voor de stevige montage van het instrument wordt een hoogwaardige frontring gebruikt. De montagesituaties vereisen voornamelijk een spatwaterdichtheid conform IP66. Daarom is de afdichting van het model PG23CP op het paneel gemaakt met behulp van een volledig gelaste montagering en een bijbehorende vlakke pakking.

Manometers voor de procesindustrie worden geheel gemaakt van roestvrij staal voor een betere corrosiebestendigheid.

Hierdoor kunnen ze worden gebruikt bij het meten van agressieve gasvormige of vloeibare procesmedia, ook in agressieve omgevingen.

In de EN 837-1 norm voor manometers staan veiligheidsuitvoeringen gedefinieerd. Voor de meeste toepassingen is geen veiligheidsuitvoering nodig. WIKA vervaardigt het model PG23CP al in de “S1” veiligheidsuitvoering. Dit ontwerp bevat een extra uitblaasopening, die eventuele ontoelaatbare overdruk in de behuizing (bijv. door een gebarsten Bourdonbuis) door de achterkant van de behuizing blaast.

Voor zware bedrijfsomstandigheden (bijv. trillingen) zijn alle instrumenten eveneens verkrijgbaar met een optionele vloeibare vulling.

Buisveermanometer, roestvrij staal
  • Buisveermanometer, roestvrij staal
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.