Nieuws

Terug naar het overzicht

Volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing voor kranen

Klingenberg, maart 2020.

Voor kranen die geen gevaar lopen te kantelen en voor hefsystemen biedt WIKA met de ELMS1 een volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing ter bescherming tegen overbelasting. Dit nieuwe product combineert veiligheidselektronica, software en veiligheidskrachtopnemers. ELMS1 is ook het eerste dubbele takelsysteem ter wereld dat door de Duitse sociale ongevallenverzekering (DGUV) is goedgekeurd.

De nieuwe oplossing elimineert de noodzaak van tijdrovende individuele certificeringen, zoals nodig is bij vergelijkbare systemen. De ELMS1-veiligheidscontrole is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 13849 met prestatieniveau "d". De centrale module maakt het mogelijk om de totale belasting van maximaal acht redundante krachtopnemers automatisch te balanceren. Met het dubbele takelsysteem kunnen tot vier containers tegelijk worden gehesen. ELMS1 waarschuwt voor het schakelen van drempels en schakelt uit bij overbelasting.

De nieuwe veiligheidsbesturing van WIKA is ook geschikt voor inbouw in nieuwe of bestaande systemen. ELMS1 heeft verschillende analoge en digitale in- en uitgangen. Het systeem is ook beschikbaar met verschillende communicatieprotocollen zoals CANopen en PROFIBUS.

Aantal karakters: 1.129 Trefwoord: ELMS1

 

Volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing voor kranen
  • Volledig gecertificeerde veiligheidsbesturing voor kranen