Nieuws

Terug naar het overzicht

Monoblok met twee soorten ventielen voor krappe inbouwsituaties

Klingenberg, maart 2020.
Het nieuwe model IBM-monoblok van WIKA is ruimtebesparend en robuust ontworpen. De compacte instrumentatieklep is optioneel verkrijgbaar met haakse draadaansluitingen, kogelkranen en/of naaldventielen.

Door zijn eigenschappen en afmetingen is het nieuwe model IBM monoblok bijzonder geschikt voor het beschermen van meetinstrumenten in wellhead-controlepanelen en sampling-systemen voor procesanalyse. Het model IBM kan worden ontworpen voor werkdrukken tot 10.000 psi (690 bar). Zelfs bij een dergelijke belasting maakt de geproduceerde kwaliteit van de afsluiter een soepele bediening met een low torque mogelijk. Versies met kogelafsluiters bieden ook een redundant polymeer-metaal afdichtingssysteem met geteste dichtheid volgens BS6755 / ISO 5208, lekkagegraad A. Afhankelijk van de toepassing kan de nieuwe monoblok worden geconfigureerd met de klepopstellingen van dubbel blok & bleed of blok & bleed.

Het model IBM vervult voornamelijk een upstream-beschermingsfunctie, hetzij afzonderlijk in de pijpleiding, hetzij aan het einde van een "hook-up". WIKA biedt een dergelijke assemblage van meetinstrumenten en beveiligingscomponenten op een klantspecifieke basis. Het wordt gebruiksklaar geleverd en op lekkage getest.

Aantal tekens: 1.167
Trefwoord: Monoblok IBM

 

Monoblok met twee soorten ventielen voor krappe inbouwsituaties
  • Monoblok met twee soorten ventielen voor krappe inbouwsituaties