Model GIR-10

Gasdetector

Gebaseerd op infraroodtechnologie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Lokaliseren en kwantificeren van lekkages bij met SF6-gas gevulde apparatuur
  • Vaststellen van leksnelheid voor eindinspectie van met SF6-gas gevulde apparatuur


Bijzondere eigenschappen

  • Kleinste concentraties tot 0,6 ppmv kunnen worden waargenomen
  • Reageert uitsluitend op SF6-gas en is daarom niet gevoelig voor vochtigheid en de gebruikelijke vluchtige organische stoffen (VOC)
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Snelle responstijd
  • Fabriekskalibratie met gecertificeerde testgassen


Omschrijving

De gasdetector van het model GIR10 wordt gebruikt voor de detectie van de kleinste concentraties SF6-gas en is dus ideaal om de plaats en grootte van lekkages te detecteren.

Infraroodtechnologie
De GIR10, die gebaseerd is op de niet-dispersieve infraroodtechnologie (NDIR), biedt snelle responstijden en betrouwbaar gemeten waarden, zelfs bij kleine lekkages.

Eenvoudige werking
Dit instrument kenmerkt zich door eenvoudig gebruik en goede leesbaarheid. Zowel het draagbare instrument als de consolebehuizing zijn uitgerust met een digitale indicator die gemakkelijk is af te lezen. Hierdoor kunnen de actuele SF6-gaswaarden vanuit elke positie worden afgelezen.

De lekdetectie wordt doorgevoerd met een draagbaar instrument met een beweegbare zwanenhals met gasinlaat aan de voorzijde. Een uitwisselbare filter voorkomt dat er deeltjes in worden gezogen, en beschermt dus de infraroodsensor.

Een pomp in de consolebehuizing zorgt voor continue stroming van het ingezogen gasmengsel door de monsterkamer van de infraroodsensor.

Indien het SF6-gas al in lage concentraties in de meetomgeving aanwezig is, kan dit op het instrument naar 0 ppmv worden getarreerd. Het maakt het opsporen van lekkages gemakkelijker, omdat elke gemeten waarde hoger dan 0 ppmv een lekkage aangeeft.

Afhankelijk van de uitvoering laat model GIR10 een akoestisch alarm horen zodra bepaalde concentraties overschreden worden.