Model GA35

Emissiemonitor voor SF6 gas

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Het bewaken van de SF6-gasconcentratie in de omgevingslucht om het veilig werken in besloten ruimten te garanderen

Bijzondere eigenschappen

  • Reageert uitsluitend op SF6-gas en is niet gevoelig voor vochtigheid en de gebruikelijke vluchtige organische stoffen (VOC)
  • Snelle responstijd
  • Continue meting
  • Eenvoudige integratie in Distributed Control System (DCS) dankzij tot 4 ... 20 mA output
  • Instellingen zijn door een wachtwoord beveiligd

Omschrijving

Continue monitoring
De emissiemonitor van het model GA35 is speciaal ontworpen voor het detecteren van de SF6-gasconcentratie in besloten ruimten.
Als het SF6-gas wordt verwerkt of opgeslagen, kunnen als gevolg van onjuiste werking of lekkages schadelijke hoeveelheden SF6-gas ontsnappen. Het model GA35 bewaakt gebieden tot 250 m2.

SF6-gas is vijf keer zwaarder dan lucht, waardoor hogere SF6-gasconcentraties ademlucht kunnen verdringen en de kans op verstikking bestaat.

De GA35 bewaakt continu de omgevingslucht met behulp van een niet-dispersieve infraroodsensor. Over het algemeen worden er constant monsters genomen dichtbij gastanken of door gas geïsoleerde schakelapparatuur waaruit binnen korte tijd grote hoeveelheden SF6-gas kunnen ontsnappen.

Betrouwbare waarschuwing
Luide geluidsalarmen waarschuwen onmiddellijk tegen gevaarlijke gasconcentraties in de lucht. Omdat het SF6-gas daalt als gevolg van het hoge moleculaire gewicht vergeleken met de omgevingslucht, is het handig de monsternamebox dichtbij de vloer te plaatsen.

Deeltjesfilters in de monsternamebox en in de slangaansluiting zorgen ervoor dat de meetresultaten niet door onzuiverheden worden beïnvloed. Om een betrouwbare werking te garanderen laat de stroomregeling van de GA35 een storingsalarm afgaan wanneer een pomp defect is of de toevoerleiding verstopt zit.