Model F9302

Spanningssensor

tot 1,000 μe

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 • Spuitgietmachines
 • Pers-, stempel- en ponsmachines
 • Staalconstructies, scheeps-/vatsteunen
 • Speciale voertuigen
 • Bouwmachines


Bijzondere eigenschappen

 • Meetbereiken spanningen van 0 ... 200 με up tot 0 ... 1,000 με
 • Goede langdurige stabiliteit, hoge bestendigheid tegen schokken en trillingen, goede reproduceerbaarheid
 • Net als ombouw, eenvoudig te installeren
 • Voor gebruik in externe buitentoepassingen (IP67, optie IP69K)
 • Relatieve lineariteitsfout < 2 % Fnom

Omschrijving

Spanningssensoren zijn ontworpen voor toepassingsgebieden waarin behoefte is aan het meten van de afwijking als gevolg van externe krachten op reeds bestaande, massieve componenten. Het instrument wordt gewoon op het component geschroefd. Na kalibratie krijgt de eenheid de kenmerken van een krachtopnemer, waarbij de belasting door frictionele verbinding van het component aan de spanningssensor wordt overgedragen.

Door de beschreven ombouwmogelijkheid en de ruimtebesparing is dit model een universele, veelzijdige sensor voor kracht- en lastcontrole. Toepassingsvoorbeelden zijn o.a. grote machines en staalconstructies, waar hoge belastingen worden bepaald. Dit is o.a. het geval in machinebouw voor ponsmachines en persen.

De spanningssensor is geschikt voor gebruik op structuren met een spanning of compressie van max. 1,0 ‰ en bereikt een algehele nauwkeurigheid van de meeteenheid van 2 % van de volledige schaalwaarde. Er worden twee schroeven gebruikt om het op een deel van de structuur te bevestigen waarop de relevante verlening plaatsvindt. De krachtsensor beschikt over een geintegreerde versterker. De gecombineerde afwijking lichaam/spanningssensor kan gemakkelijk via controlesignalen worden aangepast.

In de kern van het model F9302 spanningssensor bevindt zich een 7 mm dunne-filmsensor. In de meest besloten ruimte wordt een temperatuurgecompenseerd Wheatstone brugcircuit geïmplementeerd. De krachtsensor voldoet aan EN 61326 voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC). De digitaal programmeerbare versterker maakt fabrieksinstellingen naar specifieke toepassingsvereisten mogelijk. Indien gewenst is een uitvoering met meetbereikselectie verkrijgbaar. De spanningssensor kan zowel voor statische als dynamische meting worden gebruikt.

Tecsis
Strain sensor, model F9302
 • Strain sensor, model F9302
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.