FAQ

Multipoint thermometers

Omvat de FLEX-R® (model TC96-R) een secondaire pakking?

Ja, FLEX-R-assemblages kunnen voorzien zijn van een primaire lasafdichting en een secondaire lasafdichting van de thermokoppel naar de flensassamblage aan de voorzijde van de flens, niet op een enkel schijf, en opnieuw achter de secondaire insluitingskamer.

Wat is een secondaire insluitingskamer?

De tweede insluitingskamer is een afgedichte kamer (halsbuis) tussen de primaire lasafdichting en secondaire lasafdichting die over een instrumentaansluiting beschikt. In geval van een primaire lasfout bouwt de secondaire insluitingskamer op tot bedrijfsdruk. Een instrumentventiel en manometer kunnen op de aansluiting worden aangesloten om een indicatie van een drukopbouw te geven. Met de aansluiting kunnen tevens de primaire en secondaire lasafdichtingen een interne druktest ondergaan.

Is lassen op de reactor nodig om achteraf een FLEX-R® aan te brengen?

Nee, de FLEX-R werd ontwikkeld om achteraf eenvoudig op bestaande reactoren te worden aangebracht. De technologie kan achteraf worden aangebracht met geschikte steunen, met bevestiging op niet aan druk blootstaande elementen in het inwendige van de reactor.

Kan de FLEX-R® horizontaal in de reactor worden geïnstalleerd?

Ja, de FLEX-R kan in elke stand worden geïnstalleerd. Let echter op dat de interne structuren stevig in hun eigen positie vast blijven zitten.

Welke ontwerpverificatie wordt bij de FLEX-R® flensassemblage geleverd?

ASME-codeberekeningen worden doorgevoerd om de geschiktheid en het formaat van de primaire aansluiting, secondaire aansluiting en secondaire insluitingskamer te bepalen. Alle lasnaden hebben een vloeibare verfpenetranttest (LPI) doorstaan. De assemblage ondergaat een interne en externe druktest. Material Test Reports (MTR's) en Positive Material Identification (PMI) kunnen geleverd worden bij alle materialen die met het procesmedium in aanraking komen. WIKA is erkend voor de bouw van zijn producten conform de eisen van de code en kan een code of codestempel verstrekken.

Biedt WIKA hulp bij de installatie?

Ja, wij bieden volledige installatieservice wanneer het van groot belang is dat de installatie snel bedrijfsklaar is. We kunnen het benodigde personeel leveren om onze assemblages te verzenden, plaatsen, testen en in bedrijf te stellen. Optioneel kan WIKA ook toezichthoudend personeel voor de installatie verzorgen.