Modellen PGT23.100, PGT23.160

Buisveermanometers met uitgangssignaal

Voor de procesindustrie, veiligheidsversie, NS 100 en 160

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 •  Verzameling en weergave van proceswaarden
 •  Overdracht van proceswaarden naar de regelkamer, 4 ... 20 mA, 0 ... 20 mA, 0 ... 10 V
 •  Eenvoudig af te lezen, analoge weergave ter plaatse, geen externe voeding nodig
 •  Veiligheidsgerelateerde toepassingen

Bijzondere eigenschappen

 •  “Plug-and-play” waarbij geen configuratie nodig is
 •  Signaaloverdracht conform NAMUR
 •  Meetbereiken 0 ... 0,6 bar tot 0 ... 1.600 bar
 •  Eenvoudig afleesbaar analoog display met nominale grootte 100 of 160
 •  Veiligheidsmanometer S3 per EN 837-1

Omschrijving

Op elk punt waar de procesdruk lokaal moet worden aangeduid en tegelijkertijd een signaal overgezonden moet worden naar een centrale regelaar of een afstandbedieningskamer kan het model PGT23 intelliGAUGE (patent aangevraagd, onder andere patentnr. EP 06113003) worden gebruikt.

Door de combinatie van een mechanisch meetsysteem en precieze elektronische signaalverwerking kan de procesdruk zeker worden afgelezen, zelfs als de netvoeding is weggevallen.

De intelliGAUGE model PGT23 voldoet aan alle veiligheidsgerelateerde eisen van de geldende normen en voorschriften voor de lokale weergave van de bedrijfsdruk van drukvaten. Er is dus geen extra meetpunt nodig voor de aanduiding van de mechanische druk.

Het model PGT23 is gebaseerd op een type 23x.30 hoogwaardige, roestvrij stalen veiligheidsmanometer met een nominale grootte van 100 of 160. De manometer is gemaakt in overeenstemming met EN 837-1.

Het volledig gelaste, robuuste meetsysteem met Bourdonbuis zorgt voor een rotatie van de wijzer evenredig aan de druk. Een elektronische hoekencoder, bewezen in veiligheidskritische automobieltoepassingen, bepaalt de stand van de wijzerschacht - het is een contactloze sensor en daardoor volledig vrij van slijtage en wrijving. Hieruit wordt het elektrische outputsignaal dat evenredig aan de druk, 4 ... 20 mA, geproduceerd.

De electronische WIKA transmitter, geïntegreerd in de hoogwaardige mechanische manometer, combineert de voordelen van elektrische signaaloverdracht met de voordelen van een lokaal mechanisch display.

Het meetbereik (elektrisch outputsignaal) wordt automatisch samen met het mechanisch display afgesteld, d.w.z. dat de schaal over het volledige schaalbereik overeenkomt met 4 ... 20 mA. Bovendien kan het elektrische nulpunt handmatig worden ingesteld.

Buisveermanometers met uitgangssignaal
 • Buisveermanometers met uitgangssignaal
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.