Modellen OLS-S, OLS-H

Opto-elektronische niveauschakelaar

Voor de procesindustrie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 • Chemische, petrochemische, aardgas-, offshore-industrieën
 • Scheepsbouw, machinebouw, koeleenheden
 • Uitrusting voor energieopwekking, energiecentrales
 • Behandeling van proceswater en drinkwater
 • Afvalwater en milieutechniek

Bijzondere eigenschappen

 • Temperatuurbereiken van -269 … +400 °C
 • Uitvoeringen voor drukbereiken van vacuüm tot 500 bar
 • Speciale uitvoeringen: Hogedruk, interfacemeting
 • Explosiebeveiligde versies
 • Signaalverwerking vindt plaats via een separate schakelversterker van het model OSA-S

Omschrijving

Opto-elektrische niveauschakelaars van het model OLS worden gebruikt voor de detectie van grensniveaus in vloeistoffen. Dit is grotendeels onafhankelijk van de fysieke kenmerken van de vloeistoffen, zoals de refractie-index, kleur, dichtheid, diëlektrische constante en conductiviteit. Er wordt ook in kleine volumes gemeten.

De schakelaars bestaan uit een IR-led en een fototransistor. Het licht van de led wordt in een prisma geleid. Zolang de sensorpunt van de prisma zich in de gasfase bevindt, wordt het licht in de prisma naar de ontvanger gereflecteerd. Als de vloeistof in het vat stijgt en ca. 2/3 van de glazen punt bevochtigt, wordt de IR-lichtstraal in de vloeistof onderbroken en bereikt slechts een klein deel de ontvanger. Dit verschil wordt geëvalueerd door de elektronica en activeert een schakelprocedure.

De opto-elektronische niveauschakelaar is tevens verkrijgbaar als explosiebeveiligde uitvoering (zone 0 en zone 1). Samen met de schakelversterker van het model OSA-S kan de sensor als overstromingscontrole worden gebruikt. De instrumenten zijn zeer robuust en ontworpen voor zware bedrijfsomstandigheden.

De kabel naar de schakelversterker hoeft niet beschermd te zijn, waardoor eenvoudige en betaalbare bekabeling mogelijk is. Het model OSA-S schakelversterker werkt met een intrinsiek veilig signaalcircuit.

Voor de 19" insteekbare kaartuitvoering zijn alle bedieningselementen, behalve de schakelaar om de alarmrichting te wijzigen en de potentiometers voor de tijdsvertraging, toegankelijk vanaf de voorzijde. Indien geïntegreerd in een aanbouwbehuizing, zorgt een transparante afdekking voor zichtbaarheid van de schakelstatus.

Niveauschakelaar OLS-H

WIKA - Level monitoring with optoelectronic switch

 • Niveauschakelaar OLS-HSchakelversterker OSA-SOpto-elektronische niveauschakelaar
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.