Nieuws

Terug naar het overzicht

Hygiënische manometers met scheidingsmembraan, eveneens met ATEX-uitvoering

Klingenberg, oktober 2018.
WIKA heeft de toepassingsmogelijkheden van zijn hygienische manometers met scheidingsmembraan uit de PG43SA serie uitgebreid: Het type PG43SA-S is nu ook verkrijgbaar in een uitvoering met ATEX-goedkeuring. De manometer kan dus in gevaarlijke gebieden worden gebruikt voor ontstekingsbeveiligingstype Ex h zone 1 (gas) en zone 21 (stof).

Voor veiligheidskritieke processen in de farmaceutische en levensmiddelenindustrie zijn het type PG43SA-S en de overige instrumenten uit de serie ook geschikt vanwege hun “droogmeetcel” (geen besmettingsrisico bij de transmissievloeistof), het uitzonderlijk robuuste membraanelement en de hoge overbelastingsbeveiliging. Bovendien is het type PG43SA-D het enige element in zijn klasse dat beschikt over een ingebouwde membraanelementbewaking. Deze functie is gepatenteerd: Een membraanscheur wordt door een indicator op de wijzerplaat gesignaleerd. In het geval van een dergelijke storing houdt een tweede barrière het proces afgedicht.

Alle hygiënische manometers uit de PG43SA serie voldoen aan de 3-A hygiënenorm en zijn gecertificeerd conform EHEDG. Ze zijn geschikt voor CIP en SIP, en optioneel kunnen ze tevens geheel in de autoclaaf.

Aantal tekens: 1133
Kernwoorden: PG43SA-S en –D

 

Hygiënische manometers met scheidingsmembraan, eveneens met ATEX-uitvoering
  • Hygiënische manometers met scheidingsmembraan, eveneens met ATEX-uitvoering
Nieuws downloaden

Uw contactpersoon

Hebt u vragen over deze nieuwsbrief? Contact opnemen via e-mail.