Verzoek informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Laat het ons weten.

Naar formulier
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Petrochemische industrie, on-/offshore, installatiebouw
  • Voor de hoogste procesbelastingen
  • Toepassing in kritische meetpunten

Bijzondere kenmerken

  • De demping van de trilling door spiraalvormige gangen is een erkende stand van de techniek in de meest uiteenlopende industriële toepassingen
  • Eenvoudiger en rendabeler installatie van de beschermbuis zonder bewerking van de kraag of het mondstuk in vergelijking met de conventionele ondersteuning van de thermowell met steunkraag
  • Geoptimaliseerd root-design voor een betere buigsterkte door een geoptimaliseerd root-design

Omschrijving

Om schade aan de thermowell tijdens het gebruik door mechanische belastingen te voorkomen, wordt bij kritische procesomstandigheden een wekfrequentieberekening per ASME PTC 19.3 TW-2016 aanbevolen. In het geval van een berekening met negatieve resultaten was de enige constructieve oplossing tot nu toe het inkorten van de thermowells  of het vergroten van de root- en tipdiameter, waardoor een langere reactietijd van de thermometer wordt geaccepteerd. Het enige andere alternatief tot nu toe was het gebruikt van een steunkraag om de stang van de thermowell in de flange nozzle. Deze variant vereiste een bewerking van de kraag ter plaatse om een interferentie in de flange nozzles te verzekeren.

Het ScrutonWell® ontwerp reduceert de amplitude van de oscillatie met meer dan 90%1) en maakt een eenvoudige en snelle installatie van de thermowell zonder steunkraag mogelijk, en dus zonder dure en tijdrovende nabewerkingen op de bouwplaats.

Het WIKA ScrutonWell® ontwerp is getest en goedgekeurd door de onafhankelijke laboratoria TÜV NEL (Glasgow) en het Instituut voor Mechanica en Fluid Dynamics (Technische Universiteit van Freiberg).

Het ScrutonWell® ontwerp kan voor alle soorten massief bewerkte thermowells met flensverbinding, in Vanstone-uitvoering of voor de procesaansluiting met las- of schroefdraadverbinding worden gebruikt.

Dit spiraalvormige ontwerp wordt al tientallen jaren met succes gebruikt in een breed scala aan industriële toepassingen om de door vortex veroorzaakte trillingsopwekking effectief te onderdrukken.

1) Journal of Offshore and Mechanics and Artic Engineering Nov 2011, Vol 133/041102-1 by ASME


Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie? Laat het ons weten:

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.

  • 0