Modellen IV30, IV31, IV50, IV51

Naaldafsluiter

3-, 5- weg manifold, drukverschilmeetinstrumenten

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen van het ventielspruitstuk

  •  Afsluit-, drukcompenserende, spoel- en ontluchtingsventielen voor drukverschilmeetinstrumenten
  •  Voor gasvormige en vloeibare, agressieve, minder stroperige en niet-kristalliserende procesmedia, ook in agressieve omgevingen
  •  Procesindustrie: Olie- en gasindustrie, petrochemische, chemische industrieën, energieopwekking, water- en afvalwatertechniek

Bijzondere eigenschappen van het ventielspruitstuk

  •  Slijtvast door niet-roterende spilpunt in de kap
  •  Lage torsie en soepele werking van de ventielhendel, zelfs bij hoge druk
  •  Verhoogde veiligheid door uitblaasbestendig ontwerp van de kap.
  •  Klantspecifieke combinatie van ventielen en instrumenten (hook-up) op aanvraag
  •  Gestandaardiseerde centrumafstanden van 37 mm en 54 mm, geschikt voor WIKA drukverschilmanometers en algemeen gebruikte procestransmitters

Omschrijving van het ventielspruitstuk

3-weg manifold, modellen IV30 en IV31
De 3-weg manifold bestaat uit twee afsluitventielen en een drukcompenserend ventiel. De afsluitventielen scheiden het proces van het drukverschilmeetinstrument. Het drukcompenserende ventiel zorgt voor de compensatie tussen ⊕ kant en ⊖ kant om een eenzijdige overdrauk tijdens inbedrijfstelling en werking te voorkomen.

5-weg manifold, modellen IV50 en IV51
Vergeleken met de 3-weg manifold is de 5-weg manifold uitgevoerd met twee extra ontluchtingsventielen. Eén ontluchtingsventiel per kant biedt operators de nagestreefde ontluchting van één of beide drukkanten van de meetopstelling.

Door het niet-roterende spilpunt slijten de afdichtingselementen minder. Dit zorgt, vooral bij vaak openen en sluiten, voor een aanzienlijk langere levensduur van de naaldafsluiter.

Door het uitblaasbestendige ontwerp van het ventiel is de werkveiligheid verbeterd, vooral in toepassingen met hogedrukbelasting.

Als optie biedt WIKA de professionele assemblage van ventielen en drukmeetinstrumenten en tevens andere accessoires in een montageklare oplossing, ook wel hook-up genoemd. Om de prestaties van het gehele systeem te waarborgen wordt een extra lektest uitgevoerd op de hook-up.

Ventielspruitstuk, model IV51

Ventielspruitstuk, model IV51

  • Ventielspruitstuk, model IV51Ventielspruitstuk, model IV30
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.