Modellen IV20, IV21

Block- en bleed afsluiters

2-weg manifold

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen van het blokkeer- en ontluchtingsventie

  • Afsluit- en ontluchtingsdrukmeetinstrumenten
  •  Voor gasvormige en vloeibare, agressieve, minder stroperige en niet-kristalliserende procesmedia, ook in agressieve omgevingen
  •  Procesindustrie: Olie- en gasindustrie, petrochemische, chemische industrieën, energieopwekking, water- en afvalwatertechniek

Bijzondere eigenschappen van het blokkeer- en ontluchtingsventiel

  •  Slijtvast door niet-roterende spilpunt in de kap
  •  Lage torsie en soepele werking van de ventielhendel, zelfs bij hoge druk
  •  Verhoogde veiligheid door uitblaasbestendig ontwerp van de kap.
  •  Ventielzitting getest op lekdichtheid conform BS6755 / ISO 5208 leksnelheid A 
  •  Klantspecifieke combinatie van ventielen en instrumenten (hook-up) op aanvraag

Omschrijving van het blokkeer- en ontluchtingsventiel

De block & bleed afsluiter beschikt standaard over 2-weg manifold. De afsluitklep scheidt het proces van meetinstrumenten zoals manometers, schakelaars of transmitters. Door dit ventiel te sluiten kan het instrument veilig worden gedemonteerd voor diensten zoals herkalibratie of vervanging. Het ontluchtingsventiel maakt het veilig ontluchten van het instrument voor het demonteren of voor een nulpuntcontrole mogelijk.
Door het niet-roterende spilpunt van de blok & bleed afsluiter wordt de slijtage van de afdichtingselementen beperkt. Dit zorgt, vooral bij vaak openen en sluiten, voor een aanzienlijk langere levensduur.

Door het uitblaasbestendige ontwerp van de blok & bleed afsluiter is de werkveiligheid verbeterd, vooral in toepassingen met hogedrukbelasting.

Als optie biedt WIKA de professionele assemblage van ventielen en drukmeetinstrumenten en tevens andere accessoires in een montageklare oplossing, ook wel hook-up genoemd. Om de prestaties van het gehele systeem te waarborgen wordt een extra lektest uitgevoerd op de hook-up.

Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.