Modellen HLS-S, HLS-P

Vlotterschakelaar

Voor de procesindustrie, horizontale installatie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 • Niveaumeting voor vrijwel alle vloeibare media
 • Pomp-/niveauregeling
 • Chemische industrie, petrochemische industrie, olie- en aardgaswinning (on- en offshore), scheepsbouw, machinebouw, uitrusting voor energieopwekking, energiecentrales
 • Behandeling van proceswater en drinkwater


Bijzondere eigenschappen

  • Ruim toepassingsgebied als gevolg van het eenvoudige, bewezen werkingsprincipe
  • Voor zware bedrijfsomstandigheden, lange levensduur
  • Gebruikstemperatuur:
   - Gebruikstemperatuur: T = -120 ... +350 °C
   - Werkdruk: P = vacuüm tot 232 bar
   - Limiet S. G.: ρ ≥ 600 kg/m3
  • Roestvrij stalen en kunststof uitvoeringen
  • Explosiebeveiligde versies

Omschrijving

Naast de diverse toepassingen voor vlotterschakelaars voor verticale installatie (model FLS), biedt het model HLS horizontale magnetische vlotterschakelaars eveneens ontelbare mogelijkheden om niveaus te bewaken en/of tussen niveaus te schakelen om minimum/maximum niveaus aan te geven.

De vlotter is gekoppeld aan een ondersteunde, draaibare hendel en beweegt mee met het niveau van het medium dat wordt gemeten. Met behulp van een permanente magneet, bevestigd op het uiteinde van de hendel, wordt een Reed-contact (inertgascontact) in de contactbuis geactiveerd zodra een vooraf ingesteld schakelpunt is bereikt.

Door het gebruik van een permanente magneet en Reed-contact is de schakelbediening contactloos, niet aan slijtage onderhevig en heeft geen stroomtoevoer nodig. De werking van de vlotterschakelaar is afhankelijk van schuimgedrag, conductiviteit, dampen, vorming van luchtbellen en trillingen.

De signaalverwerking is universeel. Er is directe aansluiting op PLC's, NAMUR-sensoren, signaalversterkers of contactbeveiligingsrelais mogelijk.

De vlotterschakelaar kan eenvoudig gemonteerd worden en is onderhoudsvrij, zodat de kosten van montage, inbedrijfstelling en gebruik laag zijn.

Roestvrij stalen uitvoering

Roestvrij stalen uitvoering

 • Roestvrij stalen uitvoeringKunststof uitvoering
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.