Model GDM-100-TI-D

Gasdichtheidsmonitor

Met Modbus-output

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Monitoring gasdichtheid in gesloten SF6-gastanks
  • Monitoring op afstand van de omstandigheden van SF6


Bijzondere eigenschappen

  • Optimaal geschikt voor Smart Grid of modernisatieprojecten
  • On-site display met schakelcontact en Modbus®-output
  • Modbus® levert gemeten waarden voor druk, temperatuur en gasdichtheid.
  • Compact ontwerp met slechts een enkele procesaansluiting
  • Precisiesensoren zorgen voor een zeer nauwkeurige bepaling van de gasdichtheid


Omschrijving

Gasdichtheid is een essentiële bedrijfsparameter voor schakelapparatuur met hoogspanning. Als de benodigde gasdichtheid niet aanwezig is, kan de veilige werking van de installatie niet worden gegarandeerd.

De gasdichtheidsmeetinstrumenten van WIKA waarschuwen betrouwbaar voor gevaarlijk lage gashoeveelheden, zelfs onder extreme omstandigheden. Indien de gasdichtheid daalt als gevolg van een lekkage, schakelen de schakelcontacten. Behalve de traditionele gasdichtheidsmonitor zijn in het model GDM-100-TI-D met Modbus®-output ook sensoren met hoge nauwkeurigheid en evaluatie-elektronica ingebouwd.

Diverse toepassingsgebieden
De GDM-100-TI-D benodigt slechts een enkele aansluiting op het meetpunt om de druk, temperatuur en gasdichtheid te bepalen.

Via de on-site display kan de druk, gebaseerd op 20 °C, direct op het instrument worden afgelezen. Met de geïntegreerde schakelcontacten kunnen eenvoudige schakeltaken snel en moeiteloos worden gerealiseerd. De geïntegreerde Modbus®-sensoren kan de installatie op afstand worden gemonitord.

Monitoring op afstand met Modbus®
De gemeten gegevens voor voor druk, temperatuur en gasdichtheid worden overgedragen met behulp van het gestandaardiseerde Modbus® RTU-protocol. De voordelen van deze digitale veldbus zijn lagere bedradingskosten en zeer gedetailleerde meetgegevens.

De GDM-100-TI-D levert met SCADA constant gegevenspaketten aan een lokale controller of een centraal controlesysteem. Daar kunnen de gegevenspaketten worden opgeslagen en geëvalueerd. Door de opslag van gegevens kunnen trendanalyses worden uitgevoerd, zodat kritische SF6-omstandigheden voorspeld en op tijd gecorrigeerd kunnen worden. Een optimalisatie van de onderhoudsstrategie van time-based (TBM) naar condition-based (CBM) is mogelijk door het gebruik van GDM-100-TI-D.

TBM =Time Based Maintenance (op tijd gebaseerd onderhoud)

CBM= Condition Based Maintenance (op omstandigheden gebaseerd onderhoud)